Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  tokom ovogodišnjeg hadžiluka Meka, hadžiluk

  Više od 1.000 muslimanskih vernika umrlo tokom ovogodišnjeg hadžiluka

  Više od 1.000 ljudi je umrlo tokom ovogodišnjeg hadžiluka u Saudijskoj Arabiji gde su se muslimanski vernici suočavali s ekstremno visokim temperaturama, saopštili su danas saudijski zvaničnici.

  Prema rečima dvojice neimenovanih zvaničnika iz Kaira, više od polovine preminulih su bili hodočasnici iz Egipta, prenosi AP. Egipat je oduzeo licence od 16 putničkih agencija koje su pomogle hodočasnicima da neovlašćeno putuju u Saudijsku Arabiju, saopštile su ranije egipatske vlasti.

  Egipatska vlada je saopštila da je 31 hodočasnik koji je s dozvolom otputovao u Saudijsku Arabiju preminuo od hroničnih bolesti tokom ovogodišnjeg hadžiluka, ali nije ponudila zvaničnu brojku za hodočasnike koji su išli na hadžiluk bez zvaničnog putnog odobrenja.

  Pooštrena kontrola

  Međutim, jedan neimenovani zvaničnik egipatske vlade je rekao da je još najmanje 630 Egipćana umrlo tokom hodočašća, pri čemu je većina prijavljena u hitnoj službi u naselju Al-Muaisem u Meki.

  Potvrđujući ovu brojku, egipatski diplomata je rekao da je većina preminulih sahranjena u Saudijskoj Arabiji. Saudijske vlasti su takođe pooštrile kontrolu neovlašćenih hodočasnika, proterujući desetine hiljada ljudi. Međutim, mnogi od njih, uglavnom Egipćani, uspeli su da stignu do svetih mesta u i oko Meke, neki čak i pešice. Za razliku od hodočasnika koji putuju na hadžiluk sa urednim dozvolama, ilegalni hodočasnici nisu imali hotele u koje bi se sklonili od vreline.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE