Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vip uvodi VoLTE: Kristalno čisti razgovori i brzo pozivanje preko 4G mreže

  Kompanija Vip mobile saopštila je da prva na tržištu počinje komercijalnu upotrebu VoLTE, nove usluge koja donosi kristalno jasan i prirodan zvuk tokom razgovora, značajno veći domet i dva i po puta brže uspostavljanje veze.

  Usluga, koja će ostati standard za prenos glasa i kada dođe 5G tehnologija, srpskim korisnicima dostupna je nakon četvorogodišnjeg testiranja.

  „Vip je prvi operator u Srbiji koji je ponudio mrežu četvrte generacije, i od tada stalno razmatramo napredne usluge zasnovane na LTE tehnologiji, koje mogu da budu relevantne za naše korisnike“, ističe Natali Delić, tehnički direktor kompanije Vip mobile.

  „Zato im sada nudimo VoLTE, uslugu koja je budućnost govornih komunikacija na bežičnim mrežama. Korisnicima će pružiti mnogo bolji kvalitet zvuka pri razgovoru, zagarantovane resurse i minimalno kašnjenje od usta do uva (mouth-2-ear). Imajući u vidu da će VoLTE ostati tehničko rešenje za govorne komunikacije i sa dolaskom 5G tehnologije, ova usluga je i prvi korak na našem putu ka 5G revoluciji“, dodaje ona.

  Inovativna tehnologija, kako navode, superiorna je u odnosu na svoje prethodnice i zato što donosi veće pokrivanje voice uslugom, imajući u vidu da je LTE signal znatno otporniji na gubitke. VoLTE utiče i na poboljšanje veka trajanja baterije, povećavajući njenu izdržljivost i do dva puta, jer smanjuje potrošnju na minimum kada se signal ne prenosi.

  VoLTE obezbeđuje bolju pokrivenost i dostupnost, čak i u lošijim radio uslovima, a jedna od najvećih prednosti u odnosu na usluge koje se pružaju putem interneta je upravo to što ne zahteva instalaciju i pokretanje dodatnih aplikacija.

  Sa željom da najnoviju VoLTE tehnologiju predstavi i stručnoj zajednici, Vip će organizovati otvoreno predavanje 27. avgusta u 18.00 sati u ICT Hubu u Ulici Kralja Milana 10 u Beogradu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE