Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić tvrdi: Beograd više NIJE ŽARIŠTE koronavirusa

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da Beograd više nije žarište koronavirusa, a da se Beograđani pridržavaju usvojenih epidemioloških mera.

  On je naveo da je prestonica pre desetak dana imala oko 50 odsto ukupnog broja zaraženih u Srbiji, a da je danas taj procenat na oko 25 odsto, sa tendencijom daljeg pada.

  „Inspekcija i komunalna milicija su stalno na terenu, obilaze ugostiteljske objekte, tržne centre i javni prevoz. Mogu da kažem da se građanke i građani Beograda u velikom procentu pridržavaju propisanih mera“, istakao je Vesić za tv Prva.

  „Nove mere utiču na ekonomiju“

  Takođe je istakao da je zdravlje ljudi najvažnije, ali i podsetio da nove restriktivne mere utiču na ekonomiju.

  „Samo u sektoru usluga u Beogradu radi oko 40.000 ljudi, čija su radna mesta u ovom trenutku ugrožena. Nadamo se da nove mere dati potrebne rezultate i da će trajati što kraće. Suština je da nađemo meru između ekonomije i zaštite zdravlja stanovništva“, ukazao je zamenik gradonačelnika.

  On je podsetio da je Grad Beograd doneo odluku da za svoje poslovne prostore smanji kiriju zakupa za 50 odsto u decembru i januaru.

  „Ova mera će Grad Beograd koštati oko 350.000 evra, s ciljem da poslodavci obezbede plate svojim zaposlenima. Apelujemo na privatne vlasnike, kao i kompanije da istu meru primene kako bi se pomoglo zakupcima da prežive ove teške dane“, naveo je Vesić.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE