Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: Po 6.000 dinara roditeljima za osnovne udžbenike

  Roditelji čija deca pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole moći će, od 15. avgusta do 15. septembra, da se jave na konkurs Fondacije za mlade talente, kako bi im bio uplaćen novac za kupovinu osnovnih udžbenika ili refundirani troškovi, ako su knjige već kupili, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  Učenici prvog i drugog razreda, njih oko 34.000, dobiće od Grada besplatane štampane udžbenike za srpski, matematiku, svet oko nas i strani jezik.

  Prema rečima Vesića, potrebna je potvrda iz škole da deca pohađaju ove razrede i spisak udžbenika, nakon čega će roditeljima na žiro-račun biti uplaćen iznos za četiri osnovna udžbenika.

  U proseku će im biti isplaćeno oko 6.000 dinara, u zavisnosti od izdavača. Iz gradske kase će za ove namene biti izdvojeno 190 miliona dinara, odnosno nešto više od milion i po evra.

  Tableti za učenike i nastavnike

  Kako je već najavljeno Grad će kupiti i 67.592 tablet računara za učenike od, trećeg do šestog razreda, a od 15. avgusta će škole početi da obaveštavaju roditelje o njihovom preuzimanju.

  Roditelji će ih zadužiti na tri godine, a po isteku ovog roka, biće im poklonjeni. Grad je platio osiguranje za sve tri godine, tako da su osigurani od padanja, razbijanja, lomljenja, krađa. Ako se desi nešto, roditelji neće snositi troškove.

  Tableti će biti zaključani od 22.00 do 6.00 časova ujutro, a đaci će moći da ih koriste samo za edukativne sajtove, koji se nalaze na beloj listi Ministarstva prosvete, rekao je Vesić i dodao da će za ove namene biti izdvojeno oko 5,5 miliona evra.

  Da bi mogli da rade na digitalnim udžbenicima, Grad nabavlja 6.752 laptop računara za učitelje i nastavnike koji predaju deci od trećeg do šestog razreda, podsetio je Vesić.

  Očekujemo da ćemo računare imati do 1. septembra, možda ne celu količinu, pošto ih je teško nabaviti, a prosečna vrednost je od 600 do 800 evra.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE