Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić naložio INSPEKCIJI izlazak na gradilište u Bloku 37

  Urbanistički projekat po kome je izdata građevinska dozvola za poslovni objekat u Bloku 37 urađen je na osnovu izmena Generalnog urbanističkog plana, koje su usvojene za vreme vlasti Dragana Đilasa 2009. godine, napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

  „Ovo kažem jer sam na društvenim mrežama video razne političke prevarante koji pokušavaju da politizuju ovaj protest, a koji su bili na vlasti te 2009. godine kada je dozvoljena izgradnja. Razumem zabrinutost građana. Sinoć, čim sam video vest o protestu, pribavio sam podatke o toj lokaciji. Moj utisak je da je zgrada koju žele da izgrade investitori isuviše velika, sa prevelikom spratnošću, i da je u najmanju ruku neprimereno napraviti zgradu tako kako je zamišljeno i sa tim udaljenjem od susednih zgrada“ naveo je Vesić.

  On je precizirao da je Beograd 2016. godine usvojio novi generalni urbanistički plan koji na ovoj lokaciji ne predviđa mogućnost ovakve izgradnje. Austrijski investitor je tada koristio pravo koje mu daje zakon da koristi prava iz starog GUP-a, a koji mu je davao mnogo više.

  „Sinoć sam naložio građevinskoj inspekciji Grada Beograda da tokom jutra izađe na teren i utvrdi sve činjenice, a posebno da obrati pažnju na primedbe građana da nema table sa informacijama o dozvoli. Tražio sam da mi se danas dostave svi spisi ovog predmeta kako bih utvrdio pravo stanje stvari. Kada budem dobio izveštaj inspekcije i čitav predmet i kada budem utvrdio šta Grad Beograda može da preduzme po ovom pitanju, pozvaću građane koji protestuju da im kažem koji su koraci Grada Beograda. To je način na koji sam oduvek radio, jer mi je uvek na prvom mestu interes Beograđana“ naveo je Vesić.

  Podsetimo, više stotina stanara bloka 37 na Novom Beogradu blokiralo je sinoć na jedan sat deo Bulevara Milutina Milankovića u znak protesta zbog početka izgradnje devetospratnog objekta u svom komšiluku.

  IZJAVA DANA: „Šapiću, čekamo te“ (VIDEO)

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE