Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Venecija će za Božić SIJATI bez turista (FOTO)

  Bez turista zbog pandemije koronavirusa, Venecija je uprkos svemu odlučila da za Božić izuzetno ukrasi svoje najčuvenije atrakcije Trg Svetog Marka i Most Rijalto nad Kanalom Grande.

  Na Trgu Svetog Marka, gde je istoimena crkva, italijanski umetnik Fabricio Plesi je postavio digitalnu jelku koju čine ogromni pravougaoni ekrani koji emitiju zlatne slike.

  Naslagani jedan na drugi, formiraju siluetu jelke. Noću topla svetlost iz tih ekrana preplavi trg i prolaznike i reflektuje se na vlažnim kamenim pločama koje ga prekrivaju.

  „Moj cilj je da osvetlim ovaj grad kojeme je potrebna svetlost, potrebna kultura, potrebne nove emocije“ rekao je Plesi za AFPTV.

  Na Trgu Svetog Marka je još jedno njegovo delo, nazvano „Zlatno doba“ veliki ekrani u prozorima prvog sprata Muzeja Korer koji takodje projektuju slike zlatne svetlosti.

  „Mislim da je ogromna privilegija imati dva velika dela na ovako veličanstvenom trgu“, rekao je umetnik.

  Most Rialto, još jedan simbol grada, čija elegantna kamena silueta dominira Kanalom Grande takodje će biti posebno osvetljen za Božić. Kad padne noć, na njegovim svodovima biće projektovane slike andjela i čuvenog venecijanskog zlatnog lava na crvenoj pozadini što je simbol tog grada.

  Te slike se reflektuju u vodi kanala i stvaraju „čarobnu atmosferu“, kaže AFP.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE