Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Večeras u Beogradu: Beogradska filharmonija drži besplatan koncert kod Palate „Srbija“

  Beogradska Filharmonija večeras će napolju, kod Palate „Srbija“, u Novom Beogradu, sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom i specijalnim gostom Zubinom Mehtom, održati besplatan koncert.

  Koncert će početi u 20 sati, Uvertirom za operu „Karmen“ Žorža Bizea.

  O numerama koje će biti izvedene, na ovom, kako je ocenjeno najvećem spektaklu i najvećem koncertu klasične muzike u istoriji Srbije, odlučivala je publika.

  „Biće to istorijski nastup ovog orkestra koji nikada nije nastupao na otvorenom, i to na mestu gde bi uskoro trebalo da započne izgradnja zgrade Beogradske filharmonije. Poseban kuriozitet bio je taj što je publika mogla da glasa za kompozicije i na taj način sama kreira repertoar koji će večeras biti izveden“, rekao je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

  Pošto orkestar sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvede izabrane numere, Mehta će nastupiti na kraju koncertnog spektakla dirigujući Finale Pete Betovenove simfonije.

  Po rečima PR menadžerke Filharmonije Jelene Milašinović, pozivu na glasanje odazvalo se 17.397 ljudi, a za tri nedelje, koliko je trajalo glasanje, prikupljeno je 5,8 miliona glasova.

  „Ubedljivi pobednik je Danson br. 2 meksičkog kompozitora Artura Markeza (67) sa 634.865 glasova, za njim je Valcer Dmitrija Šostakoviča sa 594.269 glasova“, rekla je Milašinović.

  Publika će danas, kako je dodala, izmedju ostalog slušati i kompozicije Kamija Sen Sansa, Stevana Hristića, Ričarda Vagnera, Pjotra Iliča Čajkovskog i „Imperijalni marš“ iz filma „Ratovi zvezda“.

  Tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas maestra Mehtu, šefa dirigenta i direktora Beogradske filharmonije, Gabrijela Felca i Ivana Tasovca.

  Mehta je po dolasku u Beograd izjavio da je srećan što će večeras sa sjajnim muzičarima upravo on okončati važan istorijski koncert Beogradske filharmonije na mestu gde će nići nova koncertna dvorana, kakvu pubilka i filharmonija zaslužuju.

  Tokom koncerta se neće sedeti kao obično, saopštila je Filharmonija i pozvala publiku na „veliki piknik“ tokom kojeg će uživati u hitovima klasične muzike koje su sami izabrali.

  U prostor u kojem će se pdržati koncert moći će da se udje od 17 sati kroz kapije za posetioce u Ulici Ušće i u Bulevaru Nikole Tesle.

  Od 16 do 23 sata za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Ušće i deo Bulevara Nikole Tesle, zbog čega će biti izmenjene i trase linija javnog prevoza koje inače idu tuda.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE