Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Već se pominju MILIONSKE NARUDŽBINE nove vakcine

  Evropska unija uskoro će potpisati ugovor o velikoj nabavci vakcine protiv COVID-19 koje razvijaju Pfizer i BioNTech, najavio je istaknuti evropski predstavnik.

  Dve kompanije objavile su ranije da se njihova eksperimentalna vakcina pokazala efikasnom u više od 90 posto slučajeva.

  Evropska komisija, koja pregovara s proizvođačima vakcina u ime država članica, saopštila je u septembru da je zaključila pripremne pregovore s američkim Pfizerom i njegovim nemačkim partnerom BioNTechom o isporuci 200 miliona doza njihove potencijalne vakcine protiv COVID-19.

  Srpska naučnica iz Njujorka o vesti da je Pfizerova vakcina efikasna 90%

  Međutim, još nije objavljeno da su postigli dogovor.

  „Prema mojim informacijama, spomenuti ugovor uskoro će biti potpisan“, rekao je Peter Liese, zastupnik EPP zadužen za zdravstvena pitanja.

  „Postignut je dogovor da će Evropljani dobiti stotine miliona doza vakcina“, naveo je u saopštenju poslatom e-mailom.

  Portparol Komisije nije želeo da komentariše da li će Pfizerova objava o efikasntosti vakcine ubrzati potpisivanje ugovora o nabavci.

  Komisija je ranije objavila da bi 27 država članica EU moglo imati takođe mogućnost da naruče još 100 miliona doza vakcine koju razviju Pfizer i BioNTech.

  EU je već sklopio ugovore s AstraZenecom, Sanofijem i Johnson & Johnsonom o kupovini njihovih potencijalnih vakcina. SAD, Japan i Britanija već su objavili da su sklopili ugovore sa Pfizerom i BioNTechom.

  Iz Evropske agencije za ekove (EMA) rečeno je Reutersu da agencija nije dobila najnovije rezultate kliničkih ispitivanja treće faze koja se sprovode na velikom broju ispitanika, ali je već razmotrila nekliničke podatke.

  Sada proučava drugi skup podataka o kvalitetu te vakcine, uključujući one koji se odnose na njegove sastojke i način proizvodnje.

  Britanija očekuje da će do kraja godine imati na raspolaganju deset miliona doza Pfizer/BioNTechove vakcine ako je regulatori odobre, rekao je portparol britanskog premijera Borisa Johnsona.

  On je kazao da je Britanija naručila 40 miliona doza te vakcine, jedne od šest vrsta za koje je dogovorila isporuku u slučaju da budu odobrene.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE