Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Metro, prevoz, ljudi (Unsplash)

  Već prodato 750.000 jedinstvenih karata za gradski prevoz u Nemačkoj

  Nemačka je predstavila novu jedinstvenu kartu za gradski prevoz po paušalnoj ceni koja važi za celu zemlju u iznosu od 49 evra.

  Karta „Deutschland-Ticket“ nudi pristup bez limita nemačkom sistemu autobuskog i metro saobraćaja, kao i lokalnim i regionalnim vozovima. Karta jedino ne obuhvata železničke linije brzog voza na dugim relacijama.

  Vlasti se nadaju da će time doneti izvesno olakšanje potrošačima u vreme rasta inflacije i ohrabriti građane da koriste javni prevoz s ciljem zaštite okoline.

  Ministar saobraćaja Folker Vizing rekao je da je ovo najveća reforma javnog transporta u istoriji Nemačke.

  Bus, prevoznik

  Udruženje nemačkih transportnih kompanija (VDV) očekuje da će ovu kartu kupiti oko 16 miliona ljudi, a već je prodato oko 750.000 karata.

  I druge zemlje Evrope pokušavaju da nađu načine da privole ljude da više koriste gradski prevoz, a manje automobile. Među njima su Španija, Francuska i Austrija.

  U Austriji, po ceni od 1.000 eвra godišnje za takozvanu klimatsku kartu, može da se koristi gradski transport širom zemlje. Uspeh ove inicijative doveo je do pravog buma u korišćenju železničkog prevoza, saopštio je austrijski operator OBB.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE