Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vakcina AstraZeneka dobila potpuno NOVO IME

  Kompanija „Astra-Zeneka“ promenila je ime svoje vakcine protiv koronavirusa iz „Astra-Zeneka kovid 19 vakcina“ u „vakszervia“.

  U saopštenju za medije, kompanija je istakla da promena imena ne podrazumeva i promenu sastava vakcine, ali da je dobro da medicinski radnici budu upoznati sa novim imenom zbog drugačijeg pakovanja i etikete.

  Evropska agencija za lekove (EMA) odobrila je prošle nedelje novo ime vakcine, koje je već našlo i na zvaničnom sajtu Agencije.

  koja se suočava sa nepoverenjem zbog zabeleženih neželjenih efekata u pojedinim zemljama.

  Stari problemi

  Novo ime vakcine koju su razvile kompanija „Astra-Zeneka“ i Univerzitet u Oksfordu predstavljeno je dok se kompanija suočava sa nepoverenjem u bezbednost vakcine zbog izveštaja o stvaranju krvnih ugrušaka i smrti pojedinaca koji su je primili u nekim državama.

  Podsetimo, više od deset zemalja širom Evrope privremeno je ranije ovog meseca obustavilo vakcinaciju  „Astra-Zenekinom“ vakcinom zbog izveštaja o stvaranju krvnih ugrušaka i nekoliko sumnjivih smrtnih slučajeva.

  Nakon što su stručnjaci Evropske agencije za lekove više puta istakli da je korist od vakcine veća od rizika i da nema dokaza da vakcina izaziva neželjena stanja, većina zemalja ju je vratilo u upotrebu.

  Ipak, vlasti u Kanadi obustavile su danas upotrebu „Astra-Zenekine“ vakcine za ljude mlađe od 55 godina zbog zabrinutosti da bi mogla biti povezana sa retkim slučajevima pojave stvaranja krvnih ugrušaka.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE