Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uz muziku proslavljen 12. Festival mladog vina Tikveš

  Ove godine u srcu Kavadaraca u vinariji Tikveš održan je tradicionalno 12. Festival mladog vina od 19-21. novembra. Uz prefinjene zvuke i glasove Amire Medunjanin i Nine Badrić gosti iz regiona prvi su probali mlado vino.

  Tokom ova tri dana uz pridržavanje epidemioloških mera diplomate, privrednici, poznate ličnosti, somelijeri i ljubitelji vina prepustili su se novim ukusima koje donosi ovogodišnja berba. Nazdravljalo se kvalitetnom vinu, odličnoj berbi, novim pravcima u razvoju tržišta i planovima za sledeću godinu.

  Goste je prvog dana zabavila Amira Medunjanin uz zvuke koje voli ceo region i svet. Drugog i trećeg dana goste vinarije Tikveš na noge je podigla Nina Badrić, poznatim pesmama, energijom i osmehom. Publika je tokom ova tri dana pored muzike i mladog vina uživala u druženju, ali i procenama potencijala za osvajanjem novih medalja, nagrada i visokih rezultata na renomiranim svetskim vinarskim takmičenjima.

  Autentičan koncept u regionu proslave Mladog vina vinarije Tikveš, iz godine u godinu dobija nove segmente, a gosti odlaze sa lepim utiscima festivalske atmosfere. Berba u ovoj godini prevazišla je svoj maksimum, kada je reč o kvalitetnom grožđu koje kreira poznati enološki tim. „Tikveš,, je ove godine otkupio izuzetno kvalitetno grožđe, koje je obrađeneno kroz liniju mikrovinifikacije, tehnologijom „zrno po zrno,, za proizvodnju vrhunskog vina. I u narednoj godini vinarija Tikveš nastaviće sa razvojem, gradeći siguran put lidera u regionu, ali i kulturu konzumiranja vina. Trodnevni festival ostaće upamćen po pozitivnoj energiji i mestu okupljanja koje će se pamti u vinskim krugovima.

  Karakteristike ovogodišnje berbe

  Ovogodišnja uspešna berba ima potrebne količine kvalitetnog grožđa za sve segmente i kategorije vina, bez obzira što su bile visoke temperature i male količine padavina. Zdravo i kvalitetno grožđe povećalo je kvalitet, pa su tako bele sorte zadržale aromatični potencijal i svežinu, dok crvena imaju složenost i strukturu koja je potrebna. Odlični rezultati su dobijeni kod belih vina Tamjanike i Traminca, jer su zadržali specifične cvetne arome i prefinjenost ukusa. Chardonnay ima izražene note i dobre strukture ukusa, dok kod Rizlinga preovladavaju sveže citrusne note i karakteristična svežina. Rose vina obiluju delikatnim finim voćnim notama i svežim ukusom.

  Izuzetnost kvaliteta je kod crvenih vina dobijenih od sorti Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlo, Grenache crni, dajući složenost voćnih i začinskih aroma. Mnogo sunčanih dana tokom sazrevanja grožđa, kod crvenih vina doprinelo je mekim i delikatnim taninima, ali i snažnoj strukturi, sa velikim potencijalom za sazrevanje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Tikveš

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE