Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uvoznik Zastava oružja za SAD na meti hakera

  Generalni uvoznik i distributer za Sjedinjene Američke Države srpske fabrike oružja Zastava iz Kragujevca, kompanija Zastava Arms USA, saopštila je da je u poslednjih nekoliko dana postala meta sajber kriminalaca.

  „Na dva lažna sajta koji imitiraju originalni vebsajt Zastava Arms USA (zastavaarmsusa.com), a koji se zovu www.zastavaarmstore.com i www.zastavaarmshop.com, zainteresovanim kupcima nudi se da kupe pištolje i puške iz Zastavinog programa koristeći bitkoine ili Zelle aplikaciju. Prevarene mušterije ne samo da neće dobiti proizvod, već neće moći ni da ostvare povrat novca“, upozorili su iz kompanije Zastava Arms USA.

  Kako je agenciji Beta rekao vlasnik kompanije Ranko Ristić, razlika u imenu između pravih i lažnih sajtova je u samo nekoliko slova, što je „zamka za nepažljive mušterije da pomisle da kupuju od originalne firme, čak su kopirali i slike proizvoda i logo firme sa zvaničnog sajta“.

  On je naveo da su već dobili prijave prvih žrtava ovih lažnih sajtova, ali su objasnili da prevareni kupci ne mogu da ostvare povrat novca.

  „Ovakve prevare predstavljaju veliki rizik ne samo za Zastavu, već i za ostale srpske firme u oružarskoj industriji, s obzirom na to da se Zastavin brend u poslednje vreme širi na tržištima širom sveta. Zastavin proizvodni program se sastoji od širokog spektra oružja, uključujući pištolje, revolvere, puške, lovačku opremu i drugo“, rekao je Ristić.

  Prema njegovim rečima, pored sajber kriminalaca, proboj Zastavinog oružja na američko tržište privukao je i one koji „love u mutnom i pokušavaju da iskoriste popularni brend da zarade na crno“.

  „Popularnost srpskog brenda povlači za sobom i rizik od kopiranja oružja, a u ovom slučaju i kopiranja sajta Zastava Arms USA“, kazao je Ristić.

  On je apelovao na kupce da budu oprezni i da uvek proveravaju da li kupuju od prave firme.

  Kako je objasnio, Zastava Arms USA nikada ne prodaje oružje direktno krajnjem kupcu, već isključivo preko ovlašćenih distributera.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE