USIJALI se telefoni turističkih agencija, svi pitaju za LETOVANJE u Grčkoj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  USIJALI se telefoni turističkih agencija, svi pitaju za LETOVANJE u Grčkoj

  Telefoni u turističkim agencijama u Srbiji usijali su se od poziva građana posle odluke Grčke da dozvoli ulazak gostima koji su vakcinisani bilo kojom odobrenom vakcinom, kao i uz negativan PCR ili antigenski test, rekli su danas organizatori putovanja.

  “Telefoni u poslovnicama počeli da zvone još u ponedeljak popodne čim je saopštena vest o uslovima putovanja”, rekao je za Betu komercijalni direktor turističke agencije “Planaturs” Milan Vasić.

  Ministar turizma Grčke Haris Teoharis tokom jučerašnje posete Srbiji rekao je da će od 14. maja građani Srbije moći da posete tu zemlju sa potvrdom o vakcinaciji nekom od vakcina sa Zapada, Fajzerovom, Moderninom ili Astrazenekinom, ali i ruskom i kineskom, a nevakcinisani uz negativan PCR ili antigenski test.

  Vasić je rekao da je interesovanje za letovanje u Grčkoj i u sezoni i u vansezoni drastično skočio, ne samo gradjana koji imaju vaučere za zamenska putovanja, već i onih koji bi prvi put da rezervišu.

  On je rekao da već ima i novih uplata, a da je dobro i to što je prihvaćen antigenski test koji je značajno jeftiniji od PCR testa.

  Dodao je da je to dobra vest i za turističke agencije da “počnu da rade jer iako je pomoć države dobrodošla ne može se opstati bez rada”.

  Prema rečima izvršnog direktora turističke agencije “Kompas NS” Borisa Eremića građani zovu jer su “posle dužeg vremena nemogućnosti da putuju veoma voljni, željni i raspoloženi za letovanje”.

  “Najtraženiji termini su maj, septembar i oktobar za stariju populaciju koja je, uglavnom vakcinisana, ali raspituju se i vlasnici zamenskih vaučera i oni koji hoće da uplate letovanje prvi put”, rekao je Eremić.

  Istakao je da se sada, zbog epidemioloških mera, moraju samo utvrditi uslovi o broju putnika u autobusu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE