Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UNS napustio vladinu Radnu grupu za zaštitu novinara

  Udruženje novinara Srbije (UNS) odlučilo je da se povuče iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koju je 2020. godine osnovala Vlada Srbije.

  Navode da su ocenili da vlada nije ispunila obećanje da će to telo biti posvećeno podršci novinarima, uključujući i zaštitu od napada koji dolaze od nosilaca političke vlasti.

  Kako se navodi u saopštenju UNS, ta odluka doneta je na skupštini tog udruženja, odakle je poručeno da će UNS biti otvoren za svaku buduću inicijativu u kojoj bi vlada zaista štitila novinare od pritisaka nosilaca političke vlasti.

  Iz Radne grupe su 13. marta prošle godine izašli Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija i Poslovno udruženje „Lokal pres“.

  Ta udruženja su iz Radne grupe istupila zbog, kako su naveli, ignorisanja napada i ugrožavanja sigurnosti novinara i medija u Srbiji.

  Posle izlaska UNS u Radnoj grupi za bezbednost novinara ostali su Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Sindikat novinara Srbije i RAB Srbija.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE