Unosan biznis sa "privatnim" parkingom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Unosan biznis sa “privatnim” parkingom

  Nedostatak parkinga u Beogradu “pogurao” cene mesta za automobile u beogradskim zonama, tako da se u centru grada parkirng naplaćuje i do 200 evra mesečno.

  Dok se za mesečni zakup velikih, javnih parkirališta mora konkurisati i nekoliko meseci unapred, pred sugrađanima se nalazi i mogućnost mesečnog iznajmljivanja garažnog mesta u unutrašnjim dvorištima ili podzemnim garažama stambenih zgrada. Međutim, cene se kreću na nivou iznajmljivanja garsonjera ili jednosobnih stanova.

  Najviše parking-mesta izdaje se u samom centru Beograda, na Starom gradu, a potom i na Vračaru. Upravo ovo su gradske opštine na kojima su i najviše cene mesečnog izdavanja garaže ili parking-mesta.

  Tako cena garaže u Dositejevoj ulici, ispod zgrade Narodnog pozorišta, staje 200 evra za mesec dana najma, dok je nešto niže, samo stotinak metara dalje, u popularnoj Ulici Strahinjića Bana cena garažnih mesta od 120 do 150 evra za mesec dana.

  Ponuda je bogata i u ulicama na donjem Dorćolu, gde se garažno mesto ceni od 90 evra pa naviše. Na Vračaru, za parking-mesto u blizini Hrama Svetog Save za mesec dana mora se izdvojiti najmanje 100 evra, dok na nešto udaljenijim lokacijama prema Crvenom krstu cena postepeno pada. Tako se u neposrednoj blizini Kalenić pijace mesečno za garažu mora izdvojiti najmanje 80 evra.

  Problem sa parkiralištima prsutan je i na Novom Beogradu. Garažna mesta nude se i u novim stambenim blokovima, u okolinama velikih biznis centara i u blizini većih institucija i škola.

  Ipak, cene su gotovo duplo niže nego u starom delu Beograda. Cena mesečnog najma garaže u blizini Opštine Novi Beograd kreće se od 40 do maksimalnih 80 evra, dok se u blokovima na obali Save cena kreće do maksimalnih 50 evra mesečno.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE