Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Univerziteti koji znaju kako se prave milijarderi

  Prvi siguran korak na putu do velikog posla i milijardi dolara na bankovnom računu je obrazovanje. I to ne bilo kakvo i bilo gde. Ovo je lista 10 univerziteta na kojima je diplomiralo najviše milijardera.

  10. Cambridge je jedini univerzitet sa starog kontinenta, tačnije jedini koji nije američki, sa tradicijom obrazovanja milijardera. Koliko se zna, na Cambridge-u je diplomiralo 11 milijardera i kada se sabere njihovo bogatstvo, ono iznosi oko 48 milijardi dolara. Univerzitet postoji od 1209. godine.

  9. Yale je dao 13 milijardera i svi zajedno za sada su zaradili 77 milijardi dolara. Yale se nalazi u američkom gradu New Haven, Connecticut i postoji od 1701. godine što ga čini trećim najstarijim univerzitetom u Americi.
  8. Southern California University od svih američkih univerziteta ima najviše stranih studenata i do sada je obrazovao 14 milijardera (zajedno su zaradili 32 milijarde). Ovo je visoka ’škola iz snova’, a razlog je Los Angeles , elitni deo Amerike. SCU ima i najbogatiju sportsku istoriju – njegovi studenti su doneli 287 olimpijskih medalja.

  7. Cornell University je njujorški univerzitet koji postoji 150 godina, obrazovao je 14 milijardera i 41 nobelovca.

  6. Massachusettes Institute of Technology može da se pohvali sa 15 milijardera i njihovom imovinom u vrednosti od 114 milijardi dolara kao i sa 78 svršenih studenata koji su odlikovani Nobelovom nagradom.

  5. Columbia se ponosi sa 15 miljardera i tri američka predsednika

  4. New York University je privatan univerzitet. Njegovi studenti se nagrađeni Nobelom, njih 36, a i zaradili su milijarde, njih 17.

  3. Stanford University je poznat po preduzetničkom duhu. Nalazi se u Kaliforniji i uručio je diplome 27 budućih milijardera.

  2. Pennsylvania se ponosi sa 28 milijardera i njihovim bogatstvom od 112 milijardi dolara. Benjamin Franklin je osnivač davne 1740. godine.

  1. Prestižni Harvard je prestižan između ostalog i zbog svojih milijardera – njih 52 ovde su diplomirali i zajedno zaradili 205 milijardi dolara. U biografiji stoji i osam američkih predsednika i 75 Nobela.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE