Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UniCredit je glavni partner projekta Finance 4 Social Change

  UniCredit je glavni partner projekta Finance 4 Social Change (F4SC) u okviru svog programa Bankarstva sa društvenim uticajem, koji podrazumeva snažnu posvećenost banke izgradnji pravednijeg i inkluzivnijeg društva kroz promovisanje inicijativa koje mogu da imaju pozitivan društveni uticaj.

  Cilj projekta F4SC, koji se finansira u okviru Programa Evropske unije transnacionalne saradnje za Dunav, je otkrivanje, podrška i nagrađivanje socijalnih preduzeća i preduzetnika kroz dobro strukturiran proces selekcije u kojem učestvuje oko 250 ljudi. To je odlična platforma koja UniCreditovom programu Bankarstva sa društvenim uticajem omogućava da pruži direktnu podršku socijalnom preduzetništvu kao pokretaču društvenog razvoja i napretka u različitim zemljama u kojima Grupa posluje, a među kojima su Austrija, Bugarska, Hrvatska, Nemačka, Mađarska, Rumunija, Srbija i Slovačka.

  Projekt je zamišljen tako da pruži podršku privredi i preduzetnicima koji podstiču pozitivne promene u Dunavskoj regiji zahvaljujući pomno osmišljenim aktivnostima čiji je glavni cilj da trasiraju put za više društvenih inovacija i razvijaju socijalna preduzeća koja će biti spremna za ulaganja.

  Predstavnici UniCredita učestvovaće na radionicama vezanim za izradu poslovnih planova sa društvenim uticajem, a dodatno će sa učesnicima podeliti svoju stručnost i mentorstvo. Takođe će i učestvovati u žiriju koji će odabrati četiri pobednička projekta na zvaničnim predstavljanjima u 2021. godini.

  Roberta Maraćino, direktorka UniCreditove ESG Strategije i Bankarstva sa društvenim uticajem, je prokomentarisala: „Životna sredina, društvo i upravljanje su ključni deo UniCreditove DNK-a i poslovne strategije banke. To uključuje snažnu posvećenost društvenim pitanjima. Na tom polju imamo sve veću ambiciju da doprinesemo pokretanju promena tako što ćemo preduzetnicima i inicijativama sa značajnim pozitivnim društvenim uticajem pružiti konkretnu podršku. Projekat Finance for Social Change je jedan takav primer koji nam pomaže da damo svoj doprinos i da ponudimo opipljivu i značajnu podršku različitim zajednicama u kojima poslujemo.”

  Feza Tan, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, je izjavila:„ Mi želimo da budemo pokretači promena koje imaju za cilj da unaprede naše društvo. Da bismo poslovali dobro, moramo da činimo dobro. Sa programom Bankarstva sa društvenim uticajem i kroz učešće u programu Finance for Social Change mi proširujemo našu posvećenost lokalnim zajednicama u Srbiji. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim na saradnji našem lokalnom partneru na ovom projektu, Privrednoj komori Srbije.”

  Bankarstvo s društvenim uticajem je pokrenuto je u Italiji krajem 2017. Tokom 2019. uvedeno je na još 10 tržišta Grupe: u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Srbiji i Mađarskoj. Program je od svog pokretanja pružio podršku za preko 4000 korisnika putem mikrokredita i finansiranja s društvenim uticajem, kao i putem organizacije raznih programa finansijske edukacije za oko 50 000 mladih i ugroženih pojedinaca.

  Osim toga, UniCredit je 2020. potvrdio nastavak svoje snažne društvene posvećenosti osiguravši preko 6,4 milijarde evra evropskim malim i srednjim preduzećima kako bi im pomogao u ublažavanju posledica nezapamćene krize uzrokovane pandemijom bolesti KOVID-19. Pored toga, putem Fondacije UniCredit na raznim tržištima Grupe, je osigurao značajne donacije za podršku bolnicama i raznim neprofitnim organizacijama koje se nalaze na prvim linijama borbe protiv pandemije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE