Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Unesite dobre vibracije žutom bojom u enterijeru

  Prilikom uređenja enterijera, izbor boje je nezaobilazna tema i nešto što okupira dosta pažnje, kako dizajnerima enterijera, tako i nama koji želimo da adaptiramo prostor u kome živimo da bismo se u njemu osećali što srećnije i opuštenije.

  Budući da je boja vitalni element za dekoraciju doma, treba joj u ambijentu dati dovoljno prostora, kako bi rezultati našeg odabira zaista imali efekta. Odabirom žute boje, ambijentu ćemo dati dodatnu radost i toplinu. Žuta je boja sunca, pa pored toga što nam okupira pažnju i daje energiju, ona na nas deluje i oslobađajuće.

  Ipak, kao i u svim drugim slučajevima, kada je boja u pitanju, moramo biti pažljivi. Nijedna boja u ambijentu nije dobra ako sa njom preteramo, tj. ako je ima previše u enterijeru. Ukoliko se opredelimo za zidove koji su u nekoj od žutih nijansi, preporuka je da nameštaj bude u nekoj neutralnoj boji, a ukoliko smo se opredelili za neutralne tonove zidova, onda je nameštaj u žutoj boji idealno rešenje. Jedan od takvih primera je ambijent dnevne sobe sa ugaonom garniturom BELKANTO , koja odiše toplinom i mami osmeh na licu. Obogaćen detaljima poput jastučića, u tamnijim nijansama žute, zelene, pa čak i roze boje, ovaj komad nameštaja već na prvi pogled okupira pažnju.

  Ambijenti u kome je dominantan komad u nekoj od jačih boja, pa makar to bila „srećna“, sunčano, žuta boja, vrlo često se ublažavaju sitnijim nameštajem u svetlim drvo dekorima ili u beloj boji. Takav je balans u ambijentu napravljen izborom klub stola BERT , ali i trpezarijskom stolicom PS-802, koja dnevnoj sobi svojim dekorom, ali i dizajnom, daje osećaj lakoće i prozračnosti.

  Ukoliko nismo sasvim sigurni da li smo spremni za žutu boju kao boju zidova ili dominantnog komada nameštaja, onda je najbolje da je prepustimo dekorativnim momentima u ambijentu, a za osnovu odaberemo neku neutralnu boju, kao što je slučaj sa ambijentom u kome je ležaj NEW YORK. Prednost izbora ovakvog ležaja je u tome što je i dizajniran tako da u svom sastavu ima žute jastučiće, a ambijent se može dopuniti još nekim detaljima. Predlog dizajnera Forma Idele je fotelja G02 u neutralnoj boji, obogaćena još jednim žutim jastukom, što ambijentu daje simetriju koja je potrebna zbog potpunijeg efekta.

  Ako se pak odlučimo za jedan sitniji komad nameštaja u žutoj boji, koji bi na pravi način privukao pažnju i izmamio osmeh, predlog je fotelja G01, koja se može pozicionirati i uz tamniji zid.

  Žuta boja se savršeno uklapa u „estetiku sreće“, a kada smo okruženi bojama koje prijaju našim čulima svi životni izazovi postaju lakši, pa nema razloga da ne odaberemo u ambijentima svog doma upravo boje koje zrače radošću!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE