Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Umesto radijatora PRAVIĆE berače višanja

  Suvlasnik kompanije Matijević, Zoran Matijević, rekao je da će se firma Radijator u Zrenjaninu koju je ta komanija kupila u stečaju baviti proizvodnjom traktorskih prikolica i kombajna za branje višanja umesto proizvodnjom radijatora.

  On je za agenciju Betu rekao da su to projekti u razvoju jer prikolice već proizvodi njihova firma Agrovojvodina koja sklapa i traktore, a proizvedeno je i nekoliko kombajna, odnosno berača višanja.

  „Nećemo nastaviti proizvodnju odlivki za radijatore jer je proizvodnja davno ugašena, već ćemo proizvoditi berače višanja zato što imamo 600 hektara pod tim voćem“, rekao je Matijević.

  Firma Mat Real Estate koja posluje u okviru kompanije Matijević kupila je u stečaju nekad uspešnu firmu Radijator u Zrenjaninu za 414 miliona dinara koja ima halu na 30.000 kvadrata i 22 hektara zemlje u industrijskoj zoni i građevinskom reonu.

  Radijator je proizvodio kotlove za centralno grejanje i radijatore, ali je 2017. godine otišao u stečaj, a oko 400 radnika je ostalo bez posla.

  Matijević je, na pitanje da li se isplati uzgoj višanja kada proizvođači nekoliko poslednjih godina tvrde da im otkupna cena ne pokriva troškove, rekao da je reč o proizvođačima koji beru to voće ručno što je skupo, a da mašinska berba značajno smanjuje troškove proizvodnje.

  On je kazao da je ove godine voćnjak višanja dao manji rod jer je još mlad i ne daje pun rod, a da će, kada se to dostigne, taj biznis postati isplativ.

  Stečajni upravnik Radijatora Aleksandar Lakić rekao je za Betu da je Radijator prodat kao pravno lice iz trećeg pokušaja za 20 odsto procenjene vrednosti, a da se na javni poziv javila jedino kompanija Mat Real Estate i da nema nikakvih obaveza u pogledu nastavka proizvodnje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE