Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Umesto da bude srušen, bife na Kopu završen

  Objekat na Kopaoniku, čija je gradnja izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama, praktično je završen, iako je građevinska inspekcija utvrdila da nije u skladu sa propisima i naložila investitoru da ga sruši.

  Planiran kao montažni ski bife objekat, podignut na Pančićevom vrhu, takoreći na skijaškoj stazi, znatno je veći od dozvoljenog. U odgovoru koji je N1 dobio od ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navodi se da građevinska dozvola za gradnju ovog objekta nije ni izdata.

  Na Pančićevom vrhu na Kopaoniku gradi se objekat, koji, prema mišljenju inspekcije, višestruko prelazi odobrene dimenzije i u suprotnosti je sa dozvolom koju je izdao Republički zavod za zaštitu prirode.

  Investitor jeste dobio saglasnost opštine Brus, Skijališta Srbije, Nacionalnog parka Kopaonik i Zavoda za zaštitu prirode Srbije za podizanje privremenog montažnog objekta, ali površine 150 kvadratnih metara, koji bi bio ski-bife.

  Prema nalazu inspekcije, u izveštaju koji je dostavljen BIRN, piše da je izgrađen objekat „armirano-betonske konstrukcije, na četiri nivoa, površine koja u zbiru ima oko 1.000 kvadratnih metara“.

  Proverom dostupnih dokumenata BIRN otkriva da objekat na Pančiću podiže Snežana Mitković iz Smedereva. Iako niko od nadležnih institucija nije obavestio resorno ministarstvo o tome da objekat koji se gradi na Pančićevom vrhu nije u skladu sa saglasnošću koju su izdali, Ministarstvo građevinarstva je poslalo inspekciju, koja je utvrdila da objekat koji se gradi nije u skladu sa propisima.

  „Republička građevinska inspekcija izašla je u kontrolu i utvrdila da objekat koji se gradi nije u skladu sa propisima i naložila investitoru da objekat sruši. Investitor je primio odluku inspektora, ali je zatražio dodatni rok za ovaj objekat od 15 dana zbog zdravstvenih problema. Građevinska dozvola za gradnju ovog objekta do sada nije izdata“, navodi se u saopštenju ministarstva.

  Republička građevinska inspekcija zatražila je od opštine Brus kompletnu dokumentaciju o ovom objektu, ali, prema poslednjim informacijama, dokumentacija još nije dostavljena.

  Izvor: N1

  Foto: BIRN

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE