Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tara

  Ulazak vozilom u Nacionalni park Tara od danas košta od 300 do 1.700 dinara

  U Nacionalnom parku Tara počinje se naplaćivati naknada za korišćenje vozila sa motorom, a cene variraju od 300 do 1.700 dinara dnevno.

  Javno preduzeće (JP) Nacionalni park Tara objavilo je da će se ova naknada primenjivati na ulaznim kapijama u Perućcu i na Kaluđerskim Barama, u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara i Odlukom o naknadama za korišćenje zaštićenog područja Nacionalnog parka Tare.

  Naknade prema kategoriji vozila

  Naknade se razlikuju prema kategorijama vozila i visini. Motocikli i putnička vozila, kao prva kategorija motornih vozila, plaćaju 300 dinara dnevno, dok druga kategorija vozila, koja uključuje vozila sa prikolicom visine do 1,3 metara i kombi vozila, plaća 500 dinara dnevno.

  Za autobuse, kamione i vozila visoka 1,3 metra ili više (treća kategorija) naknada iznosi 700 dinara dnevno, dok se za vozila sa više od tri osovine (četvrta kategorija) plaća 1.700 dinara dnevno.

  Forbs svrstao Taru u ZAPANJUJUĆE prirodne LEPOTE

  Početno se naknada naplaćuje po danu po vozilu, a planirano je uvođenje desetodnevnih i godišnjih naknada uz odgovarajuće dozvole i saglasnosti. Oslobađaju se plaćanja ove naknade fizička lica sa prebivalištem, zaposlena lica i penzioneri sa najnižim primanjima unutar zaštićenog područja, kao i lica sa invaliditetom, pod uslovom da prilože odgovarajuće dokaze.

  Oni su izuzeti os plaćanja naknade

  Takođe, vozila sa registarskim oznakama Bajine Bašte su oslobođena od plaćanja naknade. Prema zakonu, sredstva prikupljena od naknada se prenose na namenski račun upravljača Nacionalnog parka Tare i koriste se za aktivnosti u vezi sa zaštitom i razvojem tog područja.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE