Ulaz u Veneciju 10 evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ulaz u Veneciju 10 evra

  Venecija, koju godišnje poseti 24 miliona turista, naplaćivaće posetiocima taksu u iznosu do 10 evra.

  Visina takse će se kretati od 2,50 do 10 evra po osobi, zavisno od toga da li dolaze posetioci u turistickoj sezoni ili ne.

  Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro objasnio je da će dodatni novac biti usmeren na visoke troškove održavanja i čišćenja grada, prenosi Klix.ba.

  Kako se navodi, novu meru je odobrila italijanska vlada, a cilj je da donese desetine miliona evra godišnje u grad svetske baštine.

  Italijani su se dugo žalili da turisti i izletnici bez mnogo ekonomskog doprinosa uživaju u svemu što grad može ponuditi. Od 24 miliona turista koji svake godine posećuju Veneciju, oko 15 milona su izletnici, piše Huffpost.com.

  Među izletnicima je, kako su se žalile gradske vlasti, mnogo onih koji donose svoju hranu, tako da ne troše čak ni novac u gradskim kafićima i restoranima.

  Zbog neobične geografije Venecije – mreža kanala i pešackih ulica – usluge poput odlaganja smeća i do 40 odsto su skuplje nego u drugim italijanskim gradovima.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Simpa

   Veoma zinimljiv stav :-) .... "najpre mora zvanično da se ustanovi na koji način je Marko došao u njen posed." Znaci li to da ce se krenuti sa utvrdjivanjem porekla imovine i svim ostalim gradjanima, pocevsi od najuspesnjijih biznismena i politicara , npr ? Da li ce se pre pokretanja procesa restitucije predhodno "ustanoviti na koji način su bivsi vlasnici došli u njen posed ?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE