
Ukusi Meksika u prestoničkom hotelu: Šefica Diana priprema najukusnija jela za vas
Meksička kuhinja je bogata i raznolika, poznata po svojim živopisnim ukusima, aromama i začinjenim jelima. Sada imate prilike da u njoj uživate i u Beogradu, a za vas će je pripremati iskusna meksička šefica.
Ambasada Meksika najavila je sinoć da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksika u Srbiji i to u restoranu i baru Twenty-Two u hotelu Metropol Palace, u Beogradu.
Ovog puta, Ukusi Meksika u Srbiji ugostiće čuvenu meksičku šeficu kuhinje Dianu Beltrán Casarrubias, rodom iz Akapulka, Gerero, koja trenutno živi u Rimu, Italija. Šefica Beltrán ima dugogodišnju gastronomsku karijeru.
Na drugom izdanju festivala Ukusi Meksika u Srbiji, u saradnji sa hotelom Metropol Palace, šefica Beltrán osmislila je poseban meni za srpsku publiku. Gosti će imati priliku da probaju autentične meksičke sastojke, kao što su mole, huitlakoche, pozole blanco, i popularna jela poput ribe u stilu Verakruza (pescado a la veracruzana), tostade i tamales. Pored toga, gosti će moći da uživaju u tradicionalnim „aguas frescas“, osvežavajućim bezalkoholnim pićima, kao što je horčata, a za ljubitelje tekile biće dostupna i klasična Margarita.

Ambasador Meksika sa suprugom
Ambasada Meksika pozvala je srpsku publiku da proba ove ukusne kulinarske specijalitete meksičke kuhinje, koja se smatra delom nematerijalne kulturne baštine čovečanstva prema UNESCO-u i koja igra centralnu ulogu u kulturnom identitetu Meksika.
Ambasador Meksika u Srbiji Karlos Feliks rekao je na događaju povodom najave Festivala da je šefica Diana Beltrán bila deo mnogih događaja ovog tipa širom Evrope, te da je ovde da gostima pripremi i predstavi meksički meni sa autentičnim jelima sa ovog podneblja.
„Naša dva naroda povezuju brojne stvari, a pre svega da volimo da uživamo u životu, dobroj hrani i piću. Meksička kuhinja je zanimljiva i siguran sam da će se svideti svima koji je probaju. To je misks više tradicija i kultura, a ima i uticaj na evropsku kuhinju“, kazao je Feliks.

Šefica Diana Beltrán Casarrubias
Šefica Diana Beltrán Casarrubias, koja već 37 godina živi i radi u Evropi, iskoristila je priliku da se zahvali hotelu Metropol Palace na divnoj dobrodošlici.
„Želim da istaknem da smo mi Meksikaci, kako nas takođe nazivaju i deca kokuruza, pa su mnoga naša jela sa tim sastojkom. Doneli smo vam i jedan ‘street food’ specijalitet, u pitanju je supa koja je u državi Gerero, odakle ja dolazim jako popularna i na 40 stepeni“, rekla je Diana.
Ona je osnovala autentični meksički restoran La Cucarcha u Rimu, koji je doveo meksičku gastronomiju u Italiju, donoseći autentične sastojke u tu zemlju i doprinosi obogaćivanju kulinarskog iskustva javnosti.
Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.
Izvor: BIZLife/Mladen Stanković
Foto: BIZLife