Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uhapšeni carinici zbog milionske prevare

  Policija je u saradnji sa Upravom carina, a po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, uhapsila 13 carinskih službenika i još jednu osobu osumnjičenih da su falsifikovanjem dokumentacije, oštetili budžet Srbije za više od 2,24 miliona evra.

  Kako je saopštio MUP, uhapšeni su carinski službenici Z. S. (47), M. Z. (32) , V. S. (47), Lj. A. (63), N. A. (44), D. P. (43), M. S. (48), K. S. (53), V. M. (42), V. N. (54), T. O. (48), M. R. (40) i S. rđ. (46) i odgovorno lice privrednog društva CD Real Diplomatik A. M. (33), a policija traga za još jednom osobom.

  Uhapšeni carinici su osumnjičeni da su u periodu od jula 2015. do marta 2016. godine nesavesnim postupanjem, primili u rad nekompletnu, nepravilno popunjenu i falsifikovanu dokumentaciju, kojom je privredno društvo CD Real Diplomatik prikazalo razduženje 156.108 boksova cigareta, 687 boca raznovrsnog alkoholnog pića i 8.455 komada raznih parfema.

  Kako se navodi, u dokumentaciji je lažno predstavljeno da su ti akcizni proizvodi bili namenjeni pojedinim stranim ambasadama u Beogradu i jednoj međunarodnoj organizaciji.

  „Falsifikovanjem dokumentacije carinski službenici oslobađali su od plaćanja carinskih dažbina, PDV, akciza i drugih posebnih dažbina navedeno preduzeće, čime su oštetili budžet Srbije za više od 2,24 miliona evra, a za koliko su utajila porez odgovorna lica CD Real Diplomatik“, naveo je MUP.

  Carinski službenici osumnjičeni su za krivična dela nesavestan rad u službi i poreska utaja i njima je određeno zadržavanje do 48 časova posle čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  Izvor: Beta

  Foto: UC

  What's your reaction?

  Komentari

  • ico

   Carinici su pohapšeni zbog "nesavesnog" rada. Sa onioma u Aprilu 26 carinika. Da su uzeli pare bili bi optuženi za primanje mita, zloupotrebu službenog položaja... Država je oštećena za 13 miliona eura.Da li je moguće da su svi carinici bili nesavesni? Kako su mogli da znaju da su dokumenta falcifikovana i da li im je to u opisu radnog mesta? Kako to da policija ne zna ko je organizovao posao? Ko je prodavao te cigarete? Gde su prodavane? Ko je falcifikovao dokumenta? Ko je uzeo milione? Policija mora da zna odgovor na sva ova pitanja. Carinici su ovde žrtveni jarci. Cilj je da je prikriju krupne zverke a da ispadne da se policija bori protiv krininala. Državu su oštetili oni koji su uzeli milione, koji su na slobodi a o njima se ne sme ni pričati. Carinici će se razvlačiti po suduvima 5,6 godina a posle će ih morati osloboditi. Država ce im morati isplatiti sve zaostale plate sa kamatom i troškove. Naravno o trošku naroda (koji sada u neznanju likuje). Pravim lopovima će delo zastariti, kao najpoznatijem srpskom šverceru duvana Canetu Subotiću. BRAVO! VEĆ VIĐENO!!!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE