Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Meta, akcije

  Udarac Zakerberga Masku – nova društvena mreža nalik Tviteru: Kako će izgledati? (FOTO)

  Već neko vreme se zna da Instagram radi na aplikaciji koja bi trebala da postane konkurent Twitter-u, a sada je poznato šta možemo da očekujemo od ove kopije i kada će postati dostupna prvim korisnicima.

  Mark Zakerberg, čelnik kompanije Meta u čijem su vlasništvu Fejsbuk i Instagram, najavio je da u četvrtak pokreće novu aplikaciju sličnu Tvitteru.

  Aplikacija koja se zove Threads (Nizovi) biće dostupna za kupovinu preko Apple Stora i biće povezana sa Instagramom. Na skrinšotu naslovne strane aplikacije vidi da se je slična Tvitteru. Iz Mete opisiju novu mrežu kao tekstualnu aplikaciju za razgovor.

  Threads (Apple store Scrn)

  Ovo se može protumačiti kao novi nivo rivalstva dva najveća tehnološka milijardera Marka Zakerberga i Ilona Maska, vlasnika Tvittera.

  Prošlog meseca, oni su se dogovorili da organizuju fitičku borbu, ali je nejasno koliko su ozbiljni u vezi sa okršajem.

  „Hvala nebesima što su tako razumni“, odgovorio je Mask na vest o pokretanju nove društvene mereže rivalske kompanije.

  U međuvremenu, iz Tvittera su rekli da će se korišćenje popularne korisničke kontrolne table, Tvitdek, naplaćivati. To je najnoviji Maskov potez koji pokušava da navede korisnike Tvitera da se pretplate na korišćenje ove društvene mreže, Tvitter Blue (Plava oznaka). Prethodnog vikenda je ograničio broj tvitova koje korisnici mogu da vide.

  Čini se da će aplikacija Meta Treds biti besplatna usluga i da neće biti ograničenja koliko objava korisnik može da vidi.

  „Treds je mesto gde se zajednice okupljaju da razgovaraju o svemu, od tema koje su vam bitne danas do onoga što će biti u trendu sutra. Šta god da vas interesuje, možete pratiti ili se direktno povezati sa svojim omiljenim kreatorima i ostalima koji vole iste stvari, ili izgraditi mrežu sopstvenih vernih pratilaca kako biste podelili svoje ideje, mišljenja i kreativnost sa svetom“, navela je kompanija.

  Skrinšot aplikacije izgleda skoro identično Tviteru.

  Na osnovu snimaka ekrana koji prate listing aplikacije, korisnici će moći da povežu svoj Instagram nalog i prate iste one naloge kao na platformi za deljenje fotografija. To znači da će korisnici od starta imati krug ljudi sa kojima se međusobno prate, što bi se moglo pokazati kao prednost u odnosu na Twitter, prenosi BBC na srpskom.

  Facebook, Twitter (Freepik)

  Budući da je reč o Meta aplikaciji, Treds će prenositi podatke na telefonima korisnika, među kojima i o lokaciji, kupovini i istoriji pregledanja.

  Tviter i konkurencija

  Nekoliko aplikacija koje veoma liče na Tviter pojavilo se poslednjih godina – kao što su Trut (Istina), bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i Mastodon.

  Vlasnici još jedne slične aplikacije, Bluskaj (Plavo nebo), tvrde da su imali rekordnu posetu tokom vikenda kada je Mask ograničio korišćenje Tvitera. Međutim, Treds bi do sada mogao biti najveća pretnja po Tviter.

  Mark Zakerberg ima istoriju pozajmljivanja ideja drugih kompanija – i to čini uspešno. Meta Rils je očigledna kopija TikToka, dok Storiji (Priče) izgledaju slično Snepčetu.

  Twitter (Beta/AP)

  Meta ima sredstava da se takmiči sa Tviterom. Treds će biti deo platforme Instagram, tako da će biti povezan i sa stotinama miliona naloga. Ne počinje od nule, kao što su morali da urade drugi rivali.

  Iako je Mask u nekim krugovima hvaljen zbog njegove posvećenosti slobodi govora, pojedini korisnici su već napustili tu mrežu. Zakerberg se nada da može da privuče razočarane korisnike Tvitera i da im ponudi alternativu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP/Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE