Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  First Lego League

  Učenje kroz igru: FIRST LEGO League programi za decu i mlade u Srbiji

  FIRST® LEGO® League je globalni program koji deci predstavlja nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (STEM) kroz zabavno i uzbudljivo praktično učenje, upotrebom didaktičkih materijala i LEGO Education setova. Na globalnom nivou, za program je prijavljeno preko 35 000 timova,  održava se u preko 100 država, a u Srbiji je organizovan od strane Udruženja „Prava Priča“u saradnji sa organizacijom Serbian Tech i slovenačkom organizacijom Super Glavce.

  FIRST LEGO League Explore program je osmišljen na taj način da deca uzrasta od 6 do 10 godina, zajedno sa svojim mentorom, mesecima pripremaju i osmišljavaju Inovativni projekat na zadatu temu, prave panele i prezentacije, kao i motorizovani model koji je napravljen od lego kockica. Ovogodišnja tema projekta je „MASTERPIECE“ i usmerena je na povezivanje umetnosti i tehnologije. Ove godine u Explore programu će učestvovati čak osamnaest ekipa, a završni događaj programa Explore festival će se održati početkom sledeće godine u Savremenoj osnovnoj školi. Cilj je da na zabavan i edukativan način uvede decu u svet robotike, tehnologije i nauke.

  Kompanije Netconomy i EPAM su prepoznale značaj i vrednosti programa i organizatora i pružile podršku ovogodišnjoj organizaciji događaja.

  First Lego League

  First Lego League

  Challenge program u Šapcu

  Udruženje će 11. februara 2024. godine organizovati i Challenge program u Šapcu. Ovaj program namenjen je za decu uzrasta od 9 do 16 godina i ima za cilj da nadahne mlade kroz četiri takmičarska dela, da eksperimentišu i razviju svoje kritičko razmišljanje, kodiranje i dizajnerske veštine kroz STEM učenje i robotiku. Deca i mladi kroz rad u timu vođeni mentorom konstruišu i programiraju robota koji kompletira misije Robot igre. Pred stručnim žirijem objašnjavaju svoju konstrukciju, kod, strategiju robota i predstavljaju inovativni projekat čiji je cilj osmišljavanje načina da se unapredi okruženje i zajednica.

  Na takmičenju u Srbiji učestvuju ekipe iz različitih gradova Srbije, ekipe iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pobedničke ekipe sa takmičenja u Srbiji odlaze u Sloveniju na regionalno takmičenje, dok ekipe koje uspeju dalje da se plasiraju, odlaze na svetsko takmičenje.

  Udruženje „Prava priča“ je neprofitno, nevladino udruženje osnovano sa ciljem podrške deci, mladima i zajednici u oblasti nauke, tehnologije, obrazovanja i humanitarne delatnosti.

  SerbianTech je organizacija koja se bavi osnaživanjem tehnološkog ekosistema. Aktivnosti i inicijative organizacije su zasnovane na tri stuba – tehnološko obrazovanje i edukacije, poslovno umrežavanje i promocija tehnološkog ekosistema.

  Zavod Super Glavce je PDP/operativni partner i oficijalni vlasnik licence FIRST LEGO League (Discover, Explore i Challenge) za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

  Aktuelnosti vezane za FIRST LEGO League program  možete pratiti na zvaničnom sajtu, ali i putem Instagram profila , LinkedIn i Facebook stranice.

  Izvor: BIZLife

  Foto: FIRST LEGO League

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE