Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Srbiji SVE VEĆA ponuda e-automobila, Tesla samo polovna

  Broj hibridnih i električnih automobila na putevima u Srbiji, kao i interesovanje za njih, polako rastu.

  U Srbiji je ukupno 102 registrovana putnička vozila na električni pogon i 1.416 registrovanih hibridnih putničkih vozila, pokazuju podaci sajta „Polovni automobili“, dobijenih od Ministarstva unutrašnjih poslova.

  Kako navodi sajt, samo u 2020. godini broj električnih i hibridnih vozila u Srbiji uvećan je za više od 50 odsto.

  Od ukupnog broja registrovanih hibridnih automobila, čak 564 je prvi put registrovano u prvih šest meseci 2020, odnosno kupljeni su u tom periodu. Kad je reč o električnim automobilima, prvi put je registrovano 16 vozila na ovaj pogon.

  Takođe, na tržištu je i sve veća ponuda električnih i hibridnih automobila, a na sajtu polovniautomobili.com, iako u odnosu na ukupan broj i dalje skroman, beleži se i rast broja oglasa upravo u ove dve kategorije.

  Ipak, ko poželi da kupi električni ili hibridni automobil, moraće da izdvoji nešto veću sumu novca.
  Kad je reč o električnim automobilima, u ponudi je najviše BMW i3, čija se cena kreće od 20.000 do 46.000 evra. Popularni su i „golfovi“ na struju, kao i Fijat 500 u električnoj varijanti.

  S druge strane, ponuda hibridnih automobila je nešto bolja i izbor je veći. I dok se cene novih kreću od 17.000 evra, pa naviše, polovni hibridni automobili starije generacije mogu se kupiti već za 4.000 evra.

  I dok je pre samo godinu dana bilo gotovo nezamislivo, u poslednje vreme često se među oglasima nađe i automobilska marka oko koje se diže najveća prašina u medijima – Tesla.

  U zavisnosti od modela, generacije i godine proizvodnje, cena Tesle na našem tržištu kreće se od 45.000 evra do više od 100.000 evra.

  Nova Tesla još uvek ne može da se kupi u Srbiji, ali, ako se nastavi ovakav trend, verovatno nije daleko dan kada će i to biti moguće, navodi se na sajtu „Polovni automobili“.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE