U planu izgradnja novih hidroelektrana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U planu izgradnja novih hidroelektrana

  Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je u planu izgradnja hidroelektrana Foča i Paunci, a tom projektu priključiće se i izgradnja hidroelektrane Buk Bijela, saopštio je njegov kabinet.

  Na sednici Energetskog komiteta Srbije i Republike Srpske, uoči zajedničke sednice vlada Srbije i RS u Beogradu, Antić je rekao da će snaga tih hidroelekrana na reci Drini biti veća od 180 megavata.

  “Napravili smo presek stanja svih zajedničkih aktivnosti i danas ćemo predsednicima Vlada izložiti sve korake koje smo preduzeli u proteklom periodu, a tiču se projekata od strateškog značaja za obe strane – iskorišćavanja potencijala na gornjem toku reke Drine”, rekao je Antić.

  On je dodao da će to doprineti energetskoj stabilnosti i Srbije i Republike Srpske.

  U saopštenju je navedeno da je na sednici Energetskog komiteta ocenjeno da su postignuti rezultati po pitanju obezbedjivanja tehničke dokumentacije za projekte izgradnje hidroelektrana, a govorilo se i o mogućnostima snabdevanja gasom Republike Srpske.

  Ministar energetike Republike Srpske Petar Đokić kazao je da je Srbija u procesu razvoja velikih gasnih projekata.

  “Smatramo da će Srbija u budućnosti moći da pruži podršku Republici Srpskoj kada je u pitanju izgradnja gasne infrastrukture i sigurnost snabdevanja gasom”, rekao je Djokić.

  On je najavio da će 11. marta 2019. u Banja Luci biti potpisan Ugovor o rešavanju imovinsko-pravnih odnosa između kompanija “Gaspromet Pale” i “Srbijagasa”.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE