U manjku sa finansijskim stručnjacima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U manjku sa finansijskim stručnjacima

  Državna uprava, generalno, “kuburi sa kapacitetima”, a Ministarstvo finansija je donedavno imalo samo dva zaposlena koji su se bavili hartijama od vrednosti, kaže vršilac dužnosti pomoćnika ministra Aleksandar Janjušević.

  On je, na brifingu za medije Delegacije Evropske unije u Beogradu o poglavlju 9 – finansijske usluge, rekao da su očekivanja države bila da će to poglavlje biti otvoreno krajem prošle godine, ali da je to pomereno za sredinu ove.

  Kako je istakao, Ministarstvu predstoji težak posao, ali će pokušati da učini sve da se zakon o tržištu kapitala donese sledeće godine.

  Hrvatski ekspet za tržište kapitala Pjer Matek, koji je angažovan da pomogne u pregovaračkom poglavlju 9, ukazao je da je svetska finansijska kriza 2009. godine razotkrila slabosti u samoj strukturi tržišta kapitala.

  On je naglasio da su u pregovaračkom poglavlju 9 sva područja isprepletena – bankarstvo, osiguranje, dobrovoljni penzioni fondovi i tržište kapitala, a dodatni problem je što je svwe u međunarodnim okvirima, “nije moguće sačuvati stabilno finansijusko tržište na lokalnom nivou”.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE