U Evropi više od MILION ŽRTAVA korone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Evropi više od MILION ŽRTAVA korone

  U Evropi je od početka pandemije zabeleženo više od milion smrtnih slučajeva povezanih s covid-19 infekcijom, objavila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

  Regionalni direktor SZO Hans Kluge kazao je na konferenciji za novinare da je situacija u regiji i dalje ozbiljna uprkos ubrzanju programa imunizacije.

  “Svakog minuta umre 160 ljudi, svakoga vikenda imamo 1.6 miliona novih slučajeva. To je 9.500 novozaraženih svakoga sata”, rekao je Kluge, a prenosi CNN.

  Evropska regija SZO sastoji se od 53 zemlje i uključuje i države koje nisu članice Evropske unije, poput Turske i Rusije.

  Kluge je dodao kako je pad stope učestalosti primećen samo među najstarijim stanovništvom, a da je hospitalizacija uprkos tome ostala na visokom nivou.

  Na starom kontinentu najviše smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom zabeleženo je u Velikoj Britaniji, više od 127 hiljada, dok su najveće stope smrtnosti u Češkoj i Mađarskoj, više od 2.600, odnosno više od 2.500 umrlih na milion stanovnika.

  Inače, broj preminulih od posledica koronavirusa u svetu sve je bliži tri miliona. Prema sajtu worldometers, korona je do sada odnela više od 2,99 miliona žrtava.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Index, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE