Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Egiptu „nikla“ NOVA PIRAMIDA- od smeća (VIDEO)

  U egipatskoj pustinji osvanula je nova piramida. Međutim, iza njene izgradnje nema velike misterije – tačno se zna ko ju je napravio, kako i zašto.
  Nova egipatska piramida je delo pokreta „100YR Cleanup“ – inicijative kompanije Zero Co, kojoj je plan da finansira čišćenje smeća velikih razmera širom sveta u sledećih 100 godina.

  Oni veruju da je potrebno 100 godina da bi se planeta očistila od smeća. Istovremeno žele da podstaknu ljude da odgovornije i svesnije koriste predmete od jednokratne plastike, koji zagađuju prirodne resurse.

  Piramida od otpada iz reke

  Piramida je građena pet dana u Zapadnoj pustinji u blizini Kaira, a sastoji se od milion plastičnih boca i drugog otpada pronađenog u reci Nil. Viša je od prosečne trospratnice, a teška 18 tona.

  Kako bi proslavio početak inicijative, ali i privukao ljude da se uključe u akciju, idejni kreator Majk Smit kampovao je na vrhu te piramide tri dana.

  „100YR Cleanup“ je trenutno u fazi prikupljanja milion dolara, koliko je potrebno za finansiranje prve godine čišćenja.

  Veruje se da će u prvih 365 dana akcije biti izvučeno 15 miliona odbačenih plastičnih boca iz okeana, s Himalaja i Egipta, kao i da će biti formirani odredi za čišćenje u Australiji i Indoneziji koji će iz prirode uklanjati smeće svakoga radnog dana u nedelji.

  Egipat OTVORIO vrata DREVNIH piramida

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE