Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tviter blokirao naloge ambasada Srbije u više država

  Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su Tviter nalozi ambasada Srbije u više država suspendovani bez ikakvog obrazloženja.

  Ministarstvo je ocenilo da je nedopustiva takva cenzura diplomatskih predstavništava jedne demokratske države koja nije pod sankcijama.

  „Izražavamo nadu da blokada Tviter naloga naših diplomatsko-konzularnih predstavništava nije deo pokušaja da se Srbija spreči i ućutka u borbi za istinu, pre svega o situaciji na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju Ministarstva u Beogradu.

  Ministarstvo navodi da su Tviter nalozi ambasada Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani 18. avgusta, „bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži“.

  „Ne ulazeći u poslovnu politiku kompanije Tviter, ukazujemo da je nedopustivo da diplomatska predstavništva jedne demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od pomenutih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimeren“, piše u saopštenju.

  Dodaje se da je Srbija zemlja čije je strateško opredeljenje članstvo u Evropskoj uniji i koja političke i demokratske standarde, uključujući medijske slobode, „prilagođava najvišim evropskim standardima“.

  Beta

  „Zato je i apsurdno što je niz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava cenzurisan na jednoj društvenoj mreži koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja“, navodi se.

  Ministarstvo na čijem je čelu Nikola Selaković ukazuje da se obratilo kompaniji Tviter sa zahtevom da nalozi diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije budu odblokirani.

  Navodi se i da je prošle sedmice „bez ikakvog obrazloženja“ bio blokiran i Tviter nalog direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona, i da je on u međuvremenu odblokiran.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE