TV preporuka: Veče uz istoriju i životne priče

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV preporuka: Veče uz istoriju i životne priče

  STRANAC U SRBIJI

  Od 18.55 na drugom programu RTS-a, emisija posvećena Španjolki Rakel Ruiz koja je svoj život u Madridu i na Kanarskim ostrvima zamenila za život u Požegi, rodnom gradu supruga Miloja, koji je odlučio da se posle 30 godina rada u inostranstvu vrati u zemlju i obnovi zapušteno porodično imanje.

  Rakel je počela da promoviše špansku kulturu: otvorila je školu za flamenko, povezuje Srbe i Špance kako bi se preko interneta učio španski jezik, organizuje manifestacije na kojima mogu da se degustiraju specijaliteti španske kuhinje.

  KREMLJ

  Od 20.00 na drugom programu RTS-a upoznajte Kremlj – centar Rusije, tvrđavu vlasti čije zidine duže od pet vekova čuvaju državne tajne i štite njihove glavne nosioce. Posebno za ovu dokumentarnu seriju Federalna služba bezbednosti je skinula oznaku tajnosti sa mnogih najvažnijih dokumenata.

  Dokumentarna serija Televizije Ostankino, Kremlj, zasnovana je na autentičnim arhivskim dokumentima specijalnih službi, jedinstvenim filmskim, video i foto dokumentima, kao i svedočenjima očevidaca i učesnika.

   
   

  ŠINDLEROVA LISTA

  Od 21.00 na TV O2 film oskarom nagrađivani film o Oskaru Šindler, biznismenu, članu nacističke stranke i nepopravljivom ženskarošu koji je na postao heroj. On odlazi dolazi u Poljsku, pod okupacijom nacista, u potrazi za ekonomskim prosperitetom. Zapošljava Jevreje u svojoj fabrici, kako bi proizvodili za Treći rajh. Pošto je bio svedok stradanja Jevreja u krakovskom getu, ubrzo je uvideo zlo nacizma. Njegovi radnici dolaze pod teror nacističkog sadiste Amona Geta, pošto su odvedeni u logor. Uz pomoć svog računovođe Izaka Sterna, Šindler pravi listu “najpotrebnijih” Jevreja. On podmićuje nemačke vlasti i samog Geta i uspeva da oslobodi više od 1.000 Jevreja…

  Uloge: Lijam Nison, Ralf Fajns, Ben Kingsli Režija: Stiven Spilberg

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE