TV PREPORUKA: Veče uz Breda Pita, Miloša Bikovića, Nikol Kidman...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Veče uz Breda Pita, Miloša Bikovića, Nikol Kidman…

  MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO

  Od 21.05 na prvom programu RTS-a. Glavna nit filma je smeštena pred istorijski uspeh reprezentacije Jugoslavije u Montevideu 1930. godine na prvom svetskom prvenstvu u fudbalu i igranje u polufinalu, kao i ličnosti mladih fudbalera, koji su svojim entuzijazmom i talentom doprineli odlasku na ovo veliko svetsko takmičenje.

  Vreme odvijanja događaja je u rasponu od kraja 1929. godine do početka septembra 1930. godine. kada se fudbaleri, veliki nacionalni heroji, kroz priču o tadašnjim kulturnim i društvenim događajima, najpre u Beogradu, bore sa dramskom svakodnevicom siromašnih, ali najpre neiskvarenih fudbalera sa jedne strane, odnosno beogradske i uopšte jugoslovenske buržoazije sa druge.

  Radnja prati njihove živote, lične probleme, koliziju koju pravi želja za sportskim dokazivanjem naspram ustaljenog gradskog života, običaja i potrebe za poslom i preživljavanjem koje postavljaju Beograd i Jugoslavija u vreme između dva svetska rata.

  Osim kroz glavne protogoniste, gradski kulturno socijalni život Beograda je predstavljen i kroz puno sporednih likova koji pripadaju različitim klasama društva, kroz njihova razmišljanja, postavljanje prema životu i sitnim radostima.

  Uloge: Miloš Biković, Petar Strugar, Nebojša Ilić, Viktor Savić, Nina Janković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Vojin Ćetković, Nikola Đuričko… Režija: Dragan Bjelogrlić

  KRALJICA PUSTINJE

  Od 22.46 na drugom programu RTS-a. Epska saga o požudi, strasti, istraživačkoj avanturi i tragičnoj ljubavi heroine tadašnjeg Ujedinjenog Kraljevstva, neustrašive Gertrurde Bel. (Queen of the Desert, 2015)

  Kraljica pustinje bazirana je na životu britanske književnice, arheologa, istraživača i agenta ostrvske tajne službe, koja je na početku dvadestog veka istraživala Bliski istok i koja je snažno uticala na ucrtavanje državnih granica na tim prostorima nakon Prvog svetskog rata.

  U Teheranu postaje politički aktivna, gde se i prvo zaljubljuje u britanskog diplomatu Henrija Kardogana, a nakon raskida veze upoznaje narednika Tomasa Edvarda Lorensa, kao i još jedno vojno lice, Čarlsa Doti Vajla. I dok joj je ljubavni život nesređen, politički je tako uticajna da među pustinjskim plemenima dobija nadimak “kraljica pustinje”.

  Zarobljena između 1001. noći i ženskog Indijane Džonsa, ova spektakularna drama nominovana na berlinskom filmskom festivalu za Zlatnog medveda, potresna je, ali i avanturistička ispovijest slomljenog srca rođenog da savlada pustinju, ali ne i ljubav. 

  Uloge: Nikol Kidman, Džejms Franko, Dejmijan Luis, Robert atinson… Režija: Verner Hercog

   

  PROKLETNICI

  Od 21.00 na TV O2. Tokom prve godine nemačke okupacije Francuske, porodicu Šošane Drajfus pogubio je nacistički pukovnik Hans Landa. Šošana jedva uspeva da preživi i pobegne u Pariz gde uzima novi identitet predstavljajući se kao vlasnik i operater bioskopa. Za to vreme, negde u Evropi, poručnik Aldo Rejn, organizuje grupu američkih vojnika jevrejskog porekla koja treba da izvede munjevit i zastrašujuć čin odmazde. Rejnovoj brigadi, koja je u neprijateljskim redovima poznata po nadimku “Prokletnici”, pridružuje se glumica i tajni agent, Nemica Bridžet Von Hamersmark. Njihova misija je da uklone vođe Trećeg Rajha. Sudbine se prepliću u bioskopu u kome je Šošana rešila da sprovede sopstveni plan osvete. Upotrebivši petparačko i propagandu u istoj meri, Kventin Tarantino u “Prokletnicima” prepliće ozloglašene i potlačene aktere, stvarne i preterane priče iz Drugog svetskog rata. 

  Uloge: Bred Pit, Dajan Kruger, Eli Rot Režija: Kventin Tarantino, Eli Rot

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE