Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Škakljiva tema kod Olivere Kovačević + dva zabavna filma

  DA MOŽDA NE 

  Od 21.00 na prvom programu RTS-a. Ovoga puta emisija je posvećena malim hidroelektranama u Srbiji, koliko doprinose energetskom sistemu a koliko su pogubne za životnu sredinu?

  Pobuna lokalnog stanovništva na Staroj planini povodom izgradnje malih hidroelektrana poprimila je masovne razmere. Sukobi sa investitorima i graditeljima prete eskalacijom. Male hidroelektrane se grade sa svim predviđenim dozvolama, čak i u zaštićenim područjima. Dozvole se daju po zakonima, ali protivnici izgradnje malih hidroelektrana tvrde da neki zakoni važe a neki se ne primenjuju i zaobilaze.

  Preduzetnici su videli svoju šansu i zahvaljujući Zakonu o energetici i povlašćenom položaju na tržištu ušli u posao pregrađivanja reka. Svi građani kroz račun za struju plaćaju naknadu za povlašćene proizvođaće obnovljivih izvora energije. Da li ovom naknadom finansiramo uništavanje životne sredine? Koliki je energetski doprinos, a kakve su ekološke posledice izgradnje hidroelektrana? Na čijoj je strani javni interes? Kakav je stav i uloga države i nadležnih ministarstava? U emisiji ćemo videti kako izgleda pobuna stanovnika Rakite na Staroj planini povodim izgradnje male hidrocentrale na njihovoj reci, a Aleksandar Panić iz inicijative Odbranimo reke Stare planine, će govoriti o tome šta će preduzeti, kakvi su njihovi stavovi i zahtevi.

  Gosti Olivere Kovačević biće: Goran Trivan, ministar zaštitite životne sredine, Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta, Dragan Josić, predsednik Nacionalnog udruženja malih hidroelektrana, kao i  Aleksandar Gajić, član nadzornog odbora EPS-a.

  FAJTER

  Od 21.00 na TV O2. Glavni lik ove neverovatne akcione komedije je Dejv Lizevski, tinejdžer, srednjoškolac koga bukvalno niko ne primećuje. Dejv je veliki obožavalac stripova. Većinu vremena provodi sa prijateljima, istog interesovanja, Martijem i Todom. Jednog dana Dejv odlučuje da promeni život. Pod uticajem stripova on odlučuje da postane super heroj koji će se boriti protiv zločina. Zbog toga nabavlja odelo, naočare i masku, i menja ime u Fajter. Postoji samo jedan mali problem, ne poseduje nikakve super moći! Međutim, njegov život ubrzo će se drastično promeniti. Posle nekoliko neuspelih pokušaja, jedne večeri Dejv uspeva da pomogne čoveku koga su jurila trojica mangupa. Akciju je snimio neko od prolaznika i okačio na internet. Fajter postaje poznat i grupa istomišljenika počinje da ga prati. On se u borbi protiv šefa mafije Frenka Damika udružuje sa jedanaestogodišnjom Hit devojkom i njenim ocem Big Dedijem, kao i sa još jednim „superherojem“, Red Mistom. Frenkovi ljudi su surovi i spremni na sve, pa će naše novopečene super heroje staviti na velike muke…

  Uloge: Nikolas Kejdž, Aron Tejlor Džonson, Kloi Grejs Morec Režija: Metju Von

  OPERACIJA DAMBO

  Od ponoći na TV O2. U selu koje Amerikanci koriste da špijuniraju Ho Ši Minov put, svetog slona je ubila vojska Severnog Vijetnama iz osvete zbog njihove saradnje sa Amerikancima. Seljanima je potreban slon za ceremoniju koja će se održati za nedelju dana. Kapetan Sem Kejhil, opušteni vojnik koji je pošao kući, i njegov temperamentni zamenik kapetan Ti Si Dojl uz pomoć lukavog starijeg vodnika Dejvida Pula, nesrećnog farmera Lorensa Ferlija i Harvija Ešforda čiji vojni rok samo što nije istekao, nabavljaju drugog slona i transportuju ga preko Južnog Vijetnama da bi ga dostavili selu na vreme, a usput se suočavaju sa svakakvim problemima oko transporta, ličnim sukobima i vojskom Severnog Vijetnama koja želi da Amerikanci odu iz sela. 

  Uloge: Deni Glover, Rej Liota, Denis Leri Režija: Sajmon Vinser

  Izvor: BizLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE