TV preporuka: Opasna bića, opasan film...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV preporuka: Opasna bića, opasan film…

  Od 21.00 sat na TV O2 upozoravajuća i uzbudljiva filmska priča “Misija Vavilon” (Babylon A.D.)

  Pojedinac više nema pravo na intimu i privatnost, jer hiljade satelita, kamera i senzora prate svaki njegov pokret. Uzrok tome je upravo završeni globalni nuklearni rat koji je planetu pretvorio u ratnu zonu, a u takvom okruženju uspevaju da prežive samo najjači i najhrabriji ratnici. Jedan od takvih je i plaćenik zvan Turop koji živi prema vrlo jednostavnom pravilu: “Ubi, ili budi ubijen”. Upravo zbog toga on je savršeni izbor za novi zadatak podmuklog ruskog mafijaša – da otprati jednu devojku iz Istočne Evrope do Njujorka.

  Turop prihvata ponudu i za uzvrat dobija široku lepezu najubojitijih oružja kao i potrebnu “dokumentaciju” koja će ga odvesti do cilja. Kada završi sa pripremama, odlazi u zabačeni samostan u kom se nalazi Aurora, devojka koju treba da prati, a tu je i njena zaštitnica, sestra Rebeka. Njih troje kreću na put. Vrlo brzo im postaje jasno da će morati dobro da se pomuče kako bi ugledali svetla Velike jabuke jer su ruski gradovi kojima putuju postali opasna i prenaseljena geta u kojima se neprestano vode oružane borbe. Do Kanade mogu da dođu jedino ako uspeju da se ukrcaju na prastaru podmornicu kojom upravljaju traženi begunci, a čitavo vreme prate ih opasni agenti koji žele da se, po svaku cenu, dokopaju Aurore…

  Uloge tumače Vin Dizel, Mišel Jeo i Melani Tieri. Režiju potpisuje Metju Kasovic.

  “Ajkule – kraljevi okeana”. Emisija se emituje na drugom programu od 22.48 i vodi nas kroz isturija različitih doživljaja ove morske nemani  Tokom vekova ajkula je postala zastrašujuća misterija. Da bismo otkrili istinu o kralju okeana moramo zaći dublje u svet ajkula čekićara, raža mante i bik-ajkule.

  Traganje za istinom je životni zadatak mnogih istraživača. Već više od dve decenije naučnici pokušavaju da promene strašnu sliku o ajkulama. Ajkule su najbezazleniji grabljivci na svetu. Možda deluje preterano, ali ako pogledamo statistiku, gustinu naseljenosti, brojnost ajkula i oblasti susreta sa njima, u odnosu na broj plaža i surfera u vodi, možemo reći da su ajkule bezopasne. Smatramo ih opasnim jer su u medijima predstavljene kao čudovišta. Tako ih prikazuju zato što je to jedina vrsta koja izaziva toliko strahova.

   

  Izvor: RTS/TV 02

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE