Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV preporuka: „Kundun“, PLJIŽ, Ivanović i vizionari

  Ako ovo veče provodite kod kuće, uz TV, imaćete dobar izbor. Večeras se od 21 čas na N1 emituje nova epizoda „PLJIŽ“-a, a gošća Ivana Ivanovića na TV Prva u 22 časa je glumica Dubravka Mijatović.

  Na O2 u 21 čas je film „Kundun“ Martina Skorsezea. Godine 1937. u malom tibetanskom selu, dvogodišnje dete je prepoznato kao reinkarnacija Dalaj Lame. Dve godine kasnije on dolazi u Lhasu kako bi učio za Budističkog sveštenika i poglavara države. Dalaj Lama odrasta u duhovnoj izolaciji, zaštićen od zapadnih uticaja i kineske invazije na Tibet, koja je naterala budističke vođe u beg. Propovedajući mir i razumevanje, odlazi u Kinu kako bi se susreo sa Mao Ce Tungom, ali Mao smatra Tibetance nižim bićima zatrovanim religijom, pa ne odustaje od dalje invazije. Dalaj Lama mora odlučiti hoće li ostati u Tibetu i boriti se za svoj narod, ili pobeći iz domovine i izbeći sigurnu smrt.

  Uloge:Tenzin Thuthob Tsarong, Gyurme Tethong, Tulku Jamyang Kunga Tenzin

  Režija: Martin Skorseze

  https://www.youtube.com/watch?v=cFm8oP9c9Hs

  Na RTS 2 od 22.43 časova kreće dokumentarna serija „Vizionari naučne fantastike“

  To je američka dokumentarna serija o životu i radu najznačajnijih stvaralaca naučne fantastike. Autor, Ridli Skot otkriva na koji način su predviđali život u budućnosti i možda inspirisali da njihove futurističke vizije postanu deo naše svakodnevice.

  Filip K. Dik je pisao naučnofantastične romane u vreme kada su kompjuteri bili u eksperimentalnoj fazi i kada su se koristili telefoni povezani kablom. U svojim romanima i kratkim pričama predviđa budućnost u kojoj će nauka izmeniti naše shvatanje stvarnosti. Njegovi junaci se bore da stvarnost razdvoje od njene visokotehnološke kopije. Film „Istrebljivač“ je zasnovan upravo na Dikovoj mračnoj distopiji „Sanjaju li androidi električne ovce?“

  Filip Dik je nesumnjivo bio vizionar. Izmislio je napravu koja ljudima omogućava da uđu u svet koji u celosti simulira stvarnost. Predvideo je vreme kada ćemo biti opsednuti virtuelnom stvarnošću. Danas se koriste neki vidovi opreme za nadgledanje o kojoj je Dik pisao sedamdesetih godina prošlog veka. U njegovom svetu ni naša budićnost nije zaštićena od očiju koje vrebaju. U priči „Suvišni izveštaj“ možete biti uhapšeni ukoliko vidovitiljudi predskažu da ćete počiniti zločin.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE