Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV BK, Kopernikus, Nova S i Kurir predstavile elaborate za petu frekvenciju

  Televizije BK, Kopernikus, Nova S i Kurir predstavile su Savetu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) svoje programske elaborate na konkursu na kojem će jedna od njih dobiti petu dozolu za nacionalnu pokrivenost.

  Kako je saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS), u toku javnih razgovora bilo je reči o kvalitetu i raznovrsnosti sadržaja, finansijskoj samoodrživosti, produkcijskim kapacitetima, ali i mogućem monopolu na medijskom tržištu.

  Kako piše UNS, predsednica Saveta REM Olivera Zekić i članica Judita Popović ukazale su na potencijalni monopol na medijskom tržištu ukoliko televizija Kopernikus dobije dozvolu za nacionalnu frekvenciju, jer je ova medijska kuća u vlasništvu Zvezdana Milovanovića, brata blizanca vlasnika televizija Prva i B92.

  Predstavnici Kopernikusa negirali su povezanost tih medijskih kuća, navodeći da su Savetu REM dostavili registarske spise koji dokazuju da je Zvezdan Milovanović stoprocentni vlasnik te medijske kuće i da ne postoji nikakva medjuzavisnost sa medijskom grupom u vlasništvu njegovog brata Srdjana.

  Predstavnici televizije Nova S govorili su svom doprinosu društvu u medijskom pluralizmu, a u odnosu na elaborat sa prethodnog konkursa kao promenu naveli su da je proširen zabavni program koji će raditi Danijela Buzurović, koja je nedavno napustila televiziju Prva.

  Advertajzing i sveukupan udeo sopstvene produkcije su izdvojili kao svoje prednosti predstavnici televizije Kurir, a naveli su i inicijative u okviru medijskih udruženja, ali i saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koja će omogućiti proizvodnju programa sa verskim sadržajem.

  U javnim razgovorima sa pružaocima medijskih usluga bilo je reči i o tužbama koje je Kurir pokrenuo protiv Judite Popović i REM.

  Beta

  Kako su rekli, Popović su tužili zbog tvrdnje da ju je vlasnik ove medijske kuće Igor Žeželj na prošlom predstavljanju elaborata opsovao, što kako kažu, nije istina.

  Predstavnici televizije BK prilikom predstavljanja elaborata istakli su da je njihov programski cilj istinito i pravovremeno informisanje.

  Televizija će, kako su kazali predstavnici te kompanije, u fokusu imati društveno-odgovorne teme i multinacionalni sadržaj.

  Zekić je rekla da ovoga puta neće biti obilaženja medijskih kuća, jer se tehnički kapaciteti nisu mogli značajno promeniti od prošlog puta kada su bile dodeljivane dozvole za nacionalnu pokrivenost.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE