Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trofej za Crveno vino Barovo na Wine Vision by Open Balkan

  Na sajmu Wine Vision by Open Balkan koji je održan u Beogradu prethodnih dana,  trofej za najbolje crveno vino od autohtone sorte pripalo je vinu Barovo Red 2019, Tikveš Châteaux & Domainеs.

  Vina je ocenjivao žiri od 25 vinskih sudija među kojima je bilo čak pet Master of Wine na čelu sa predsednicom žirija Caroline Gilby.

  Trofeje je uručila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Ocenjivanje vina održano je po sistemu sudijskih panela i prema standardima koji važe na svim svetskim ocenjivanjima vina. U konkurenciji 2.400 vina dodeljeno je 9 trofeja.

  U okviru Masterklas programa vinski edukator Zvonko Herceg predstavio je na radionici ,,Senzacija podneblja“ teroar vina Tikveš Châteaux & Domainеs. Ovo je bio Masterklas koji je imala jedna vinarija, dok su ostale radionice predstavljale sorte, više etiketa ili Balkan u celosti i njegov razvoj.

  O kakvom je vinu reč?

  Barovo red odlikuju mnogobrojna priznanja i trofeji na svetskim takmičenjima.

  Kod ovog vina izražava se autentičan izraz regije i lokaliteta sa kojeg dolazi, ali istovremeno je ovo unikatan teroar koje ima čvrstinu, baršunaste tanine, voćnu svežinu i potencijal za dugo sazrevanje.

  Reč je o kupaži vranca i kratošije sa izrazito mineralnog tla vulkanskog porekla, na nadmorskoj visini od 700 metara. Nakon fermentacije odležava 18 meseci u novim barik buradima od francuskog hrasta.

  Pored Trofeja za Barovo Red vina Tikveš Châteaux & Domainеs ovenčana su i medaljama u više kategorij i to za bela vina zlatna medalja pripala je Domaine Lepovo Chardonnay 2020, srebro su dobila vina Bela Voda White 2021, Domaine Lepovo Chardonnay 2021.

  Bronzane medalje pripale su vinima Viognier Bela Voda White 2021, Sauvignon Blanc Barovo 2021 i Grenache Blanc Bela Voda 2021. Trofej za najbolje crveno vino od autohtone sorte dobilo je vino Barovo Red 2019, dok su platinaste medalje pripale vinima Barovo Red 2015, Barovo red 2019 i Bela voda Red 2015. Zlatnom medaljom je nagrađen Vranec Luda Mara 2019, a srebro je pripalo vinima Bela Voda Red 2019 i Domaine Lepovo Grand Cuvee 2019, a žiri je nagradio bronzom Domaine Lepovo Pinot Noir 2019. Zlatna medalja u kategoriji rose vina pripala je Alexandria Cuvee 2021.

  Učešćem na Wine Vision by Open Balkan, Tikveš Châteaux & Domainеs ugostio je na kreativno osmišljenom štandu mnogobrojne posetioce iz celog sveta. Porfolijom vina koje je prezentovano kupcima napravljeni su novi dogovori u plasiranju visokokvalitetnih vina na svetsko tržište, navodi se u saopštenju.

  Najpoznatije vinarije u svetu od danas na sajmu vina u Beogradu

  Izvor: BIZLife

  Foto: Tikveš

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE