Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saveti eksperta

  TRI stvari koje morate da znate da biste „razbili“ na razgovoru za posao

  „Kako je bilo na razgovoru za posao?“

  „Fenomenalno!“

  Ovo zvuči kao mit, zar ne? Evo šta treba da uradite, sudeći po rečima naučnika. Morate da „duboko zavirite“ u tri do pet stvari koje su najvažnije u vašem životu. Zašto baš tri do pet? Zato što naša memorija ne može više od pet stvari da „drži pod kontrolom“.

  Ova vežba vam pomaže da se fokusirate na vaše vrednosti i koje radno okruženje bi bilo idealno za vas. Jednom kada ovo uradite, možete da se fokusirate da pripremu za razgovor, što je najbitniji deo.

  Ako naučite da se opustite pod pritiskom je veština koju je uvek dobro znati. Ravnomerno disanje, vizualizacija, šetnja, kratka vežba i tome slično su samo neke veštine koje bi vam koristile na intervjuu za posao. Kada je kandidat pod stresom, to ne može da se sakrije. Tada kandidat priča brzo i nepovezano. Nemojte misliti na najgori mogući scenario. I uvek imajte rezervni plan, što vas opet vraća na prvi korak, a to je dobra priprema.

  Ako dobro istražite sve moguće opcije i situacije, to će vam omogućiti da vežbate i da prođete kroz sva moguća pitanja dva dana pred intervju. Razmišljajte o intervjuu kao o razgovoru u kom ćete vi pokazati najbolju verziju sebe, ali mislite o pitanjima.

  Vaš intervju, čak i ako ne dobijete posao, jeste šansa da se povežete sa tim ljudima, da ostavite dobar utisak, da se izdvojite i steknete kontakte.

  Vežbajte i srećno!

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE