Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poskupljenje od 1. jula: Ovo su NOVE CENE trajekta Kamenari-Lepetane

  Cene usluga trajekt prevoza na relaciji Kamenari-Lepetane i obratno biće povećane od 1. jula, saopšteno je iz Pomorskog saobraćaja.

  Iz ove kompanije su rekli da je do povećanja došlo usled opšteg rasta cena, koji je naročito izražen u poslednjoj godini.

  “Korekcija cena će se obaviti u odnosu na aktuelni cenovnik, koji je u primeni od aprila 2012. godine, odnosno za mala putnička vozila od januara 2013. godine”, navodi se u saopštenju.

  Cene usluga prevoza za pešake i bicikla neće se mijenjati, odnsono za pešake prevoz ostaje besplatan, dok će biciklisti, kao i do sada, plaćati jedan evro.

  Kamenari-Lepetane Trajekt (YouTube)

  Nove cene

  Od 1. jula, kazali su, cene usluga trajektnog prevoza za motocikle iznosiće 2,5 evra, a za mala putnička vozila odnosno automobile i putnička kombi vozila sa 8+1 ili manje sedišta, koji su uz to jednaki ili kraći od pet metara, pet evra.

  Cena karte za automobile sa prikolicom i putnička kombi vozila sa 8+1 ili manje sedišta koja su uz to duža od pet metara, koštaće 9,3 evra, a za teretna kombi vozila, putnička kombi vozila i minibuseve sa više od 8+1 do i zaključno sa 22+1 sedišta i kamione nosivosti do pet tona 10,5 evra.

  Karta za kamion preko pet tona, kombi (putnički i teretni) sa prikolicom, kamion do pet tona sa prikolicom koštaće 14,5 evra, a za autobuse 17,5 evra.

  Šleperi i prikoličari, autobusi sa prikolicom plaćaće prevoz 25,5 evra, a specijalna vozila sa gabaritima van standarda 29 evra, pišu Vijesti.

  Trajekt Kamenari Lepetane (Pixabay)

  Iz Pomorskog saobraćaja su rekli da, iako su, u kontinuitetu, ulagali napore da do neminovne promene cena ne dođe ove godine, najnovije poskupljenje goriva, uz konstantan rast drugih troškova poslovanja od 2012, odnosno 2013. godine, doveli su do toga da je dugo odlagano poskupljenje cena trajektnog prevoza postalo neizbežno, u cilju očuvanja stabilnosti poslovanja i kvaliteta njihovih usluga.

  Pomorski saobraćaj već godinama kupuje gorivo oslobođeno akciza i carina – kao strane jahte donedavno.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YouTube Scrn/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE