Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TOS: Bila je ovo godina turizma

  U prvih 10 meseci devizni priliv od turizma iznosio je milijardu i 99 miliona dolara i to je turizam pozicioniralo na drugo mesto kada je u pitanju sektor usluga.

  Poruka skupa koji je organizovala Turistička organizacija Srbije jeste da je 2017. godina bila godina turizma.

  Predstavljanje Srbije na globalnom nivou kao „nove turističke destinacije“ doprinelo je rekordnom prilivu novca od turizma u ovoj godini.

  „Ovo je bila godina kada smo prvi put nakon dugog niza godina realizovali globalnu kampanju, što digitalnu što na televiziji – na BBC i Eurosportu. Da vas podsetim da smo ove godine radili i uspešnu regionalnu kampanju ‘Dani Srbije, zvuci leta’ i da od ukupnog turističkog inostranog priliva čak 40 odsto su turisti iz regiona“, ističe direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

  Dogovorena je kampanja sa Travel Channel, a trenutno u Srbiji boravi i ekipa Nacionalne televizije Kine koja radi na serijalu o Srbiji. A iz budžeta je za turizam za 2018, tvrde iz Ministartva trgovine, izdvojeno dovoljno novca.

  „Dobili smo koliko smo i tražili, pa čak i više i to znači da ćemo i u sledećoj godini nastaviti sa dotacijama za projekte infrastrukture, sa projektima unapređenja turističke ponude, kao i sa vaučerima kojih je ove godine podeljeno više od 92.000“, navodi državni sekretar za turizam Miroslav Knežević.

  Problem banja i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa možda u 2018. postane ponovo otvorena tema.

  Što se priliva u budžet tiče, ministar turizma je nedavno poručio da se očekuje devizni priliv od 1,2 milijardi evra za 2017.

  Izvor: N1

  Foto: uvac.org

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE