Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TOP 5 skupštinskih bisera 2017. (VIDEO)

  Skupština Srbije poznata je po poslaničkim biserima. Taman zaboravimo jedan, kad ono stigne drugi.  Za vas smo probrali 5 događaja koji su nas u 2017. i najljutili i nasmejali. Glavni akteri i „junaci skupštinske biserologije“ bili su njena predsednica Mala Gojković i poslanici Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i Dveri Boško Obradović.

  1.INDEX

  Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović doneo je u Skupštinu Srbije svoj indeks sa fakulteta, ali i fotokopiju indeksa predsednika Srbije i predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića, čije je ocene čitao tokom sednice na kojoj se raspravljalo o zakonima iz oblasti obrazovanja. Martinović je indeks doneo zbog optužbi poslanika Demokratske stranke Balše Božovića o kupljenim diplomama pojedinih predstavnika vlasti.

  “Evo ga moj indeks, Božoviću, a pitam gde je vaš, želim da kažem, gospodjo (Maja) Gojković, da mi koji smo kupili diplome, falsifikovali doktorate imamo za predsednika stranke čoveka koji je završio Pravni fakultet u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,44”, pohvalio se Martinović.  On je potom pročitao da je Vučić iz Uvoda u pravo dobio 10, kao i iz Opšte sociologije, Ustavnog prava, Političke ekonomije ….

  2.ZVONCE

   Zvonce koje koristi predsednica Skupštine Maja Gojković unelo je opštu pometnju među poslanike vladajuće većine koji su, upravo zbog njega, glasali za jedan od predloga opozicije, iako to nije trebalo da urade. Dok je Gojković čitala predloge, nehotice je pritisnula zvonce koje vladajućoj većini služi kao znak da treba da glasaju za neki predlog. Oni su, zajedno sa nama iz opozicije, podigli ruke i izglasali jedan od naših predloga zakona. Kada su shvatili šta se desilo, Gojković je insistirala na ponovnom glasanju, tako što je zatražila da se prvo utvrdi kvorum, a potom ponovo glasa za predlog poslaničke grupe Dosta je bilo. U trenutku kada je predlog usvojen, “za” je bilo 173 poslanika i vladajuće većine i opozicije.

  3.MOBING

  Maja Gojković „zvezda“ je društvenih mreža nakon svog ponašanja juče u Skupštini Srbije. Nesvesno, pokazala je svima primer kako izgleda mobing u praksi. Gojković je bila veoma neprijatna prema generalnoj sekretarki Narodne skupštine Svetislavi Bulajić, kojoj je u nekoliko navrata, uz uključen mikrofon, rekla: “Odlazi, odmah, videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu, odlazi odmah i donesi mi podatke…”

  Ne znamo da li će Bulajićeva prijaviti Gojkovićevu za klasičan mobing koji se desio, ali ako to i uradi, teško da će imati koristi. U dugom i mukotrpnom postupku dokazivanja mobinga u malom broju slučajeva bude i javne osude. Zlostavljači se i dalje biraju na rukovodeća mesta, a oni koji prijave zlostavljanje odmah su na stubu srama, kaže se u jednoj analizi, objavljenoj prošle godine.

  4. . KAMEN 

  Lider Dveri Boško Obradović  je u Skupštinu uneo i dok je govorio podigao kamen i počeo da recituje pesmu Đure Jakšića “Otadžbina”: I ovaj kamen zemlje Srbije…  Danas iz redova vladajuće koalicije stiže razrešenje misterije i razotkrivanje pravog identiteta unetog kamena. Predsednica Skupštine Maja Gojković je zato proglasila pauzu i zahtevala da se kamen iznese. “Ne razumem zašto bi vam smetao kamen koji sam juče doneo sa Kosova i Metohije, i pesma Đure Jakšića – rekao joj je Obradović.

  5. MIŠ

  Poslanik Dveri Boško Obradović nasrnuo je na poslanika SNS i predsednika Administrativnog odbora Aleksandra Martinovića mišem računara. Martinović je zaključio raspravu na Administrativnom odboru gde se prethodno raspravljalo o kaznama izrečenim poslanicima. Pre toga, Martinović je oduzeo reč Obradoviću, na šta je lider Dveri burno reagovao jer je, kako je rekao, imao još tri minuta vremena da govori, nakon čega je Martinovića gađao mišem od računara…

  Boško Obradović je kasnije novinarima obrazložio svoj postupak.

  “U jednom trenutku je skupštinski kompjuterski miš skočio i ujeo Martinovića, jer ni on nije mogao da trpi njegovu bahatost i osionost”, kazao je Obradović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE