Toma dobija spomenik u Skadarliji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Toma dobija spomenik u Skadarliji

  Grad Beograd je prihvatio inicijativu koju je podneo predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, u svojstvu građanina, da pevač Toma Zdravković dobije spomenik u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  On je posle sastanka kome je prisustvovala predjednica gradske Кomisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović rekao da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka “o podizanju spomen-obeležja koje bi trebalo da bude u Skadarliji, upravo na mestu gde je poslednji put pevao”, preneo je Beoinfo.

  Naglasivši da je Zdravković deo istorije Beograda, Vesić je naveo da će biti raspisan konkurs u kojem će učestvovati Zavod za zaštitu spomenika kulture, s obzirom na to da je Skadarlija pod zaštitom države jer spada u kulturno-istorijsku celinu.

  Ljajić je, prilikom predaje inicijative, istakao da je Toma Zdravković bio jedinstven i poznat ne samo u Beogradu i Srbiji već i na celokupnom prostoru bivše Jugoslavije.

  “Čovek koji je svoj život slikao muzičkim notama, dok su njegove pesme i danas popularne kao i kada su nastale, i to u svakom gradu naše bivše države”, rekao je Ljajić.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE