Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Todorić ipak podneo ostavku u NO Konzuma

  Ivica Todorić podneo je ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora (NO) Konzuma, navodi se u saopštenju osnivača koncerna Agrokor.

  Kako se ističe u saopštenju koje potpisuje Todorić, od 10. aprila kada je Vladin poverenik preuzeo upravljanje Agrokorom, on ni na koji način nije učestvovao u bilo kakvim radnjama vezanim za kompaniju.

  „Potpuno sam svestan da ne mogu učestvovati i za mene je potpuno neprihvatljivo da sudelujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima Agrokora. Od postojeće uprave sam očekivao da će u skladu sa Zakonom sprovesti sve odluke vezane za moja razrešenja sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih pozicija, a u čemu nisam lično želeo da učestvujem. Nisam mogao da pretpostavim da postojeća uprava Agrokora ne može kroz organe upravljanja sprovesti svoje odluke“, navodi se u saopštenju.

  „Nastalu situaciju vidim isključivo kao rezultat neuspelog dogovora postojeće uprave s jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera Agrokora. Budući da postojeća uprava nije rešila tu situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost za to, podneo sam ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora Konzuma“, navodi Todorić.

  Juče je kako su preneli hrvatski mediji, vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak izjavio da Ivica Todorić i dalje ostaje u Nadzornom odboru Konzuma, jer je jedan od akcionara, predstavnik grupacije Agram, glasao protiv njegovog opoziva.

  Izvor: N1

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE