Tjurdenjev: NIS do 2025. investira oko 2 milijarde evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tjurdenjev: NIS do 2025. investira oko 2 milijarde evra

  Generalni direktor NIS Kiril Tjurdenjev izjavio je da će u dalji razvoj kompanije do 2025. godine biti uloženo oko 2 milijarde evra, u skladu sa korporativnom Strategijom razvoja.

  Tjurdenjev je u razgovoru za agenciju Interfaks najavio da će kompanija pre svega ulagati u dalji razvoj istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, poboljšanje kvaliteta mreže benzinskih stanica i izgradnju novih postrojenja za proizvodnju električne energije.

  Prema njegovim rečima, realizacija ovih investicija NIS-u će omogućiti da kapitalizuje uspeh koji je ostvaren prethodnih godina.

  Prvi čovek NIS-a je naveo da je u razvoj kompanije od 2009. godine kada je ruski Gasprom njeft preuzeo većinski paket akcija uloženo oko 2,7 milijarde evra i da je u tom periodu NIS postao profitabilna kompanija, sa modernizovanom Rafinerijom nafte u Pančevu i razvijenom maloprodajnom mrežom koja pored Srbije posluje u još tri zemlje regiona – Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rumuniji.

  On je naveo da je jedan od prioritetnih zadataka NIS u narednom periodu digitalizacija kompanije kako bi ona mogla da prati ubrzani tehnološki razvoj.

  „Moramo stalno da pratimo napredne tehnologije i da imamo jasnu predstavu o tome, kako možemo da ih iskoristimo, da bismo povećali efikasnost poslovanja i obezbedili realne novčane tokove. Prošle godine smo počeli aktivno da se bavimo digitalnom transformacijom poslovanja. Mislim da smo tek na početku puta. Kao i većina kompanija pokušavamo da shvatimo u kom pravcu treba da idemo. Od 70-ak digitalnih projekata, koliko je u ovom trenutku pokrenuto u kompaniji, više od 15 projekata je već dalo značajne efekte“, rekao je Tjurdenjev u razgovoru za Interfax.

  Izvor: Interfaks

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE