Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  The Botanist: Džin među džinovima

  Kokteli su od doba prohibicije, kada su bili način da se pojača intenzitet alkoholnih pića, prerasli u kulturu koja sada podrazumeva zanimljivu priču iza svakog pokreta bartendera i filozofiju nastanka određene mešavine. U plejadi pića koja čekaju na svojih pet minuta slave u globalnom trendu pravljenja i konzumiranja koktela, džin je odoleo testu vremena i sve do danas ostao miljenik koktel majstora.

  Svedočanstvo evergreen slave džina je i Margarita, jedan od najpoznatijih koktela na svetu koji se pravi sa ovim pićem, koji je vrlo čest izbor autentičnih dama i prefinjene gospode. Ali, svaki poznavalac ili ljubitelj koktela zna da je tajna uspeha i zadovoljstva ukusom u dobro odabranim sastojcima. Bogata scena razvijene koktel kulture u Srbiji, na zadovoljstvo bartendera i onih zbog kojih sve ovo ima smisao – konzumenata, sada nudi i The Botanist, džina među džinovima. Nedavna prezentacija ovog vrhunskog škotskog džina u organizaciji kompanije Coca-Cola HBC Srbija, otkrila nam je sve njegove prednosti i priču koja pojačava utisak o ovom alkoholnom piću.

  Na dalekom škotskom ostrvu Ajlej, u destileriji Brukladi koja se bavi proizvodnjom viskija na tradicionalni način, nastao je Botanist džin. Ovo je prvi i jedini premijum džin koji krase aroma i lekovita svojstva čak 22 različite, ručno brane biljke, među kojima su i ivanjsko cveće, matičnjak, kamilica, zova, majčina dušica…

  Brukladi destilerija je hram dobrog alkoholnog pića u kome se ne koriste kompjuteri i savremena tehnološka pomagala. Istančano čulo ukusa vrhunskih majstora je jedino merilo da li je piće spremno za izlazak iz destilerije ili mu je potrebno još malo magije. U društvo najslavnijih alkoholnih pića, Brukladi destilerija je 2011. uvrstila i džin Botanist. Ovaj zanatski džin proizvod je spore destilacije u kazanučiji je glavni destiler Džim Mekjuan.

  Za savršeno mesto predstavljanja ovog premijum napitka bartenderima iz renomiranih koktel klubova Beograda odabrana je Tara, naša lepotica među planinama na kojoj raste više od 1.100 biljnih vrsta. Kao nacija volimo da dodamo sopstveni pečat mnogim svetskim tvorevinama i trendovima, te su u slučaju Botanist džina i koktela sa ovim pićem to bile lokalne biljke ubrane tokom posete bartendera Tari. Nakon šetnje i branja biljaka, u čemu su imali pomoć čuvenog travara Olivera Stanojevića, zadatak za svakog od njih je bio da odaberu biljku kojom će “začiniti” neki od najpoznatijih svetskih koktela sa džinom: Martini, Negroni, White Lady, Gin&Tonic.

  Plodovi crvenog gloga i kleke, listovi majčine dušice i breze ukrasili su koktele koje su najbolji barmeni spremali tokom krstarenja jezerom Perućac. Predstavnica kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Marina Maja Šukara upoznala je prisutne sa svojstvima Botanist džina, a o posebnim veštinama koje omogućavaju dobrom bartenderu da napravi koktel koji će biti po meri gosta govorio je Živko Buđelan iz Druid koktel bara.

  “Biti bartender ne znači samo poznavati miksologiju i znati recepture svih koktela koji su u ponudi u baru. Kontakt sa gostom, lagani razgovor, stvaranje prijatne atmosfere i slušanje svega što on ili ona pričaju je prilika da prepoznate da li je to osoba za neki klasik ili neku smeliju varijantu koktela. Od svakog koktela pravimo ritual u koji ulažemo svoju energiju, ljubav prema poslu i ugostiteljsko umeće. Ukoliko u ovome obe strane ne uživaju, koktel postaje samo još jedno piće koje će neko popiti tokom večeri. Ukratko, biti bartender znači biti ambasador dobre volje.” objašnjava Živko dodajući da je izuzetno srećan što će se, zahvaljujući ukusu i priči koja stoji iza džina Botanist, bartending kod nas dodatno unaprediti i biti u korak sa svetom.

  Svesni prisustva ovakvog džina koji nosi interesantne arome i autentičnu priču o nastanku zvezde iz kazana nazvanog “Ružna Beti”, jedino što možemo je da vam nakon ove pisane priče, predložimo i čašicu razgovora sa prijateljima, ili samo bartenderom (zašto da ne) uz The Botanist.

   

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE