Testirane brze pruge, krenule probne vožnje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Testirane brze pruge, krenule probne vožnje

  Merna kola Nemačkih železnica završila su testiranja pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Novog Sada, ali se testiranje nastavlja probnim vožnjama Štadler vozova, objavila je Infrastruktura železnice Srbije.

  U proteklih mesec dana specijalna nemačka merna kola za ispitivanje brzih pruga obavila su više od 400 vožnji na različitim deonicama između Beograda i Novog Sada, navedeno je u saopštenju.

  Kako je precizirano, znatan deo tih vožnji realizovan je brzinom od 200 kilometara na sat, a testiranja su obavljena u različitim vremenskim uslovima, danju i tokom noći. Već nakon četiri dana testiranja ovaj specijalni voz Nemačkih železnica na srpskoj pruzi dostigao je rekordnu brzinu veću od 200 kilometara na sat.

  Tokom testiranja u potpunosti je bila očuvana bezbednost železničkog saobraćaja, nije bilo saobraćajnih incidenata i ona su uspešno i prema planu završena.

  Najavljeno je da će u narednom periodu stručnjaci ove nemačke kompanije uraditi izveštaj i analizu o izvršenim testiranjima na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad i dostaviti ih Infrastrukturi železnice Srbije.

  Svakoga dana i više puta dnevno se na ovoj deonici odvijaju probne vožnje novih dvospratnih Štadler vozova za brzine od 200 kilometara na sat, koji će već sredinom marta biti u redovnom saobraćaju na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, a u toku su i druga testiranja koja obavlja Infrastruktura železnice Srbije.

  Već naredne nedelje biće intenzivirane probne vožnje Štadlerovih vozova na brzoj pruzi, sa velikim brojem polazaka i vožnji svakoga dana, navedeno je u saopštenju. Na taj način obavljaju se probe same železničke kompozicije za saobraćaj brzinom od 200 kilometra na sat, a mašinovođe stiču neophodno iskustvo za upravljanje ovim savremenim i modernim vozovima.

  Dodaje se da predstoji i period uhodavanja čitavog sistema pruge za velike brzine, od infrastrukturnih kapaciteta, preko voznih sredstava do zaposlenih, kako bi redovan saobraćaj sredinom marta brza pruga dočekala u potpunosti spremna.

  Ukazano je da je organizacija putničkog železničkog saobraćaja koja je uvedena još 17. januara i dalje na snazi. To znači da će i dalje svakodnevno u periodu od 6.30 do 17.30 sati biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad.

  Vučić 200 km/h kroz Srbiju Štadlerovim vozom (FOTO)

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE