Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Telekom Srbija (Beta-Milan Obradović)

  Telekom Srbija planira da kupi Globatel, čiji je vlasnik Pink media grupa

  „Telekom Srbija“ planira da preuzme, odnosno kupi 100 odsto udela u kompaniji „Globatel„, čiji je većinski vlasnik „Pink media grupa“ Željka Mitrovića, izjavio je generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić.

  Lučić je za današnje izdanje nedeljnika NIN rekao da nije istina da da je kupovina mobilnog virtualnog operatera kompenzacija vlasniku televizije Pink za ukidanje rijalitija ,,Zadruga“ na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ili pak kompenzacija jednom od suvlasnika ,,Globatela“ Savi Terziću, zbog raskida ugovora Grada Beograda sa kompanijom ,,Kentkart“ u naplati karata u beogradskom GSP-u.

  Dikrektor Telekoma je kazao da je reč o „poslovnoj strategiji kompanije kojom rukovodi, i da su pregovori o kupovini ‘Globatela’ otpočeti mesecima pre nego što je i raskinut pomenuti ugovor, i doneta odluka da se ukine rijaliti program na Pinku“.

  Govoreći o ceni, Vladimir Lučić je rekao da je „ona poslovna tajna, ali da nije tačno da se radi o 17 miliona evra“.

  Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma „ukrupnjavanje tržišta i preuzimanje konkurencije na tržištu“.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE