Telekom "pikira" kablovske operatere

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Telekom “pikira” kablovske operatere

  “Telekom Srbija” je u pregovorima sa pojedinim kablovskim operaterima i planira preuzimanje nekoliko kompanija u ovoj oblasti, najavio je generalni direktor “Telekoma Srbija” Predrag Ćulibrk.

  U razgovoru za “Večernje novosti”, on nije precizirao o kojim kompanijama je reč, ali je naveo da su pregovori otvoreni i da “Telekom Srbija”, kao kompanija koja transparentno posluje, neće ništa skrivati od javnosti ako i kada dogovor bude postignut.

  Kaže i da “Telekom Srbija” ima finansijskih kapaciteta za te planove.

  “Uz veliko razumevanje našeg većinskog akcionara, Republike Srbje, mislim da možemo još značajnije da investiramo i to ne samo kroz sopstvena ulaganja u infrastrukturu, već i kroz akvizicije u periodu koji je pred nama”, ističe Ćulibrk.

  On podseća da domaći teleoperater već nekoliko godina drži stabilan udeo od 46 odsto na tržištu mobilne telefonije i oko 25 odsto učešća u segmentu televizijskog sadržaja.

  Podseća i da na tržištu telekomunikacija u Srbiji, osim tri dominanatna mobilna operatera, postoji 90 operatera TV usluga, oko 200 internet servis provajdera i više od 20 operatora fiksne telefonije.

  “Za očekivati je da dođe do ozbiljnije konsolidacije tržišta u narednom periodu, da se broj operatera svede na razumniju meru, koja može da obezbedi rast tržišta i nove investicije i samim tim implementiranje novih usluga koje se očekuju”, navodi Ćulibrk.

  Povodom vesti iz Beča da je austrijski A1 najavio da ima milijardu evra za akvizicije u regionu te da je ponovo pomenuo moguću kupovinu “Telekoma Srbija”, Ćulibrk kaže da takvih informacija – nema.

  “Opet bih rekao da po iznosu od jedne milijarde evra sigurno nisu spremni za kupovinu “Telekoma Srbija” jer smatram da naša kompanija vredi više”, zaključuje generalni direktor domaćeg teleoperatera.

  Izvor: Večernje novosti, agencije

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE